Când trebuie să mergi la medicul urolog?

Un urolog este un medic specialist care examinează și tratează problemele legate de sistemul urinar al unei persoane.

Este vorba despre unele condiții care pot afecta rinichii, ureterele, uretra, vezica, glandele suprarenale sau procesul global de purificare a sângelui și eliminarea de deșeuri.

Și totuși, poate să fie uneori destul de dificil să recunoști toate semnele care indică faptul că o persoană trebuie să apeleze la serviciile oferite de un cabinet de urologie.

Iată, deci, care sunt cele mai curente semne care necesită un examen mai aprofundat și un diagnostic rapid. Așa cum apelezi la cardiologie cluj de îndată ce te confrunți cu senzații ciudate în piept, așa ar trebui să procedezi și în cazul simptomelor enunțate în continuare.

Micțiune excesivă sau scăpări de urină

Atunci când ai impresia că începi, dintr-o dată, să urinezi mai mult decât de obicei, fără să schimbi modul de viață sau fără un motiv valabil, va trebui să consulți un urolog. O micțiune excesivă poate să fie semnul unei vezici hiperactive (afecțiune care poate să fie tratată cu schimbări în modul de viață).

Scăpările de urină și incapacitatea de a goli de tot vezica sunt semnele unei incontinențe urinare și poate necesita o terapie comportamentală pentru a se restabili controlul asupra vezicii.

Dureri abdominale joase intense

O durere intensă în partea de jos a abdomenului sau pe o parte, pot să fie semne de calculi renali. Alte simptome care însoțesc cel mai adesea acest fenomen sunt prezența sângelui în urină și o durere în timpul micțiunii. Se recomandă să se consulte un urolog în acest caz care va prescrie cura ce trebuie urmată, dar care va recomanda și medicamentele necesare pentru durerile insuportabile cauzate de calculi.

Dureri pelviene inexplicabile

O durere pelviană care nu poate să fie explicată și care persistă timp de mai multe zile poate să indice probleme mai grave precum un cancer la vezică sau un cancer de rinichi.

La bărbați poate fi vorba despre un cancer de prostată sau o infecție. Aceste dureri nu ar trebui să fie ignorate și se recomandă să apelezi la serviciile de urologie cât mai repede.

Este imperativ să consulți un medic urolog de îndată ce remarci semnele sau simptomele acestea. O consultație oportună efectuată de un specialist poate contribui la refacerea ta.

One Thought to “Când trebuie să mergi la medicul urolog?”

  1. […] Un urolog este un medic specialist care examinează și tratează problemele legate de sistemul urinar al unei persoane. Este vorba despre unele condiții care pot afecta rinichii, ureterele, uretra, vezica, glandele suprarenale sau procesul global de purificare a sângelui și eliminarea de deșeuri. Și totuși, poate să fie uneori destul de dificil să recunoști toate semnele care indică faptul că o persoană trebuie să apeleze la serviciile oferite de un cabinet de urologie. Iată, deci, care sunt cele mai curente semne care necesită un examen mai aprofundat și un diagnostic… Citeste mai mult […]

Comments are closed.