Câinii fără stăpân colindă prin Zalău

În ultimele două săptămâni au fost văzuți mai mulți câini fără stăpân care se plimbă nestingheriți prin municipiul Zalău. Prezența acestora a fost sesizată cu precădere în parcul central, în zona punctelor de colectare a gunoiului din zona centrală a orașului și din cartierul Porolissum, precum și în apropierea supermarketurilor. Ne-am adresat Primăriei Zalău pentru a afla care sunt măsurile care se iau în legătură cu acest subiect și care sunt pașii de urmat în situația în care întâlnim un câine care colindă pe străzile municipiului. Am fost informați că societatea Citadin Zalău este cea care oferă servicii de ecarisaj, aspect care presupune gestionarea câinilor fără stăpân. Această acțiune presupune mai multe operațiuni: capturare, adăpostire, vaccinare, deparazitare, sterilizare, adopție, precum și adăpostirea câinilor fără stăpân în adăposturi amenajate. Potrivit datelor puse la dispoziție de Primăria Zalău, în acest an, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie, au fost capturați 408 câini fără stăpân din Zalău.

Persoanele care vor să anunțe prezența în oraș a unui câine vagabond se pot adresa departamentului de relații cu publicul al companiei Citadin Zalău, de luni până vineri, între orele 10 – 18, la numărul de telefon 0732 430 584. De asemenea, cei interesați să adopte un cățel se pot prezenta, de luni până vineri, între orele 8 – 14, în curtea societății situată pe strada Fabricii la numărul 28.

2 Thoughts to “Câinii fără stăpân colindă prin Zalău”

 1. […] În ultimele două săptămâni au fost văzuți mai mulți câini fără stăpân care se plimbă nestingheriți prin municipiul Zalău. Prezența acestora a fost sesizată cu precădere în parcul central, în zona punctelor de colectare a gunoiului din zona centrală a orașului și din cartierul Porolissum, precum și în apropierea supermarketurilor. Ne-am adresat Primăriei Zalău pentru a afla care sunt măsurile care se iau în legătură cu acest subiect și care sunt pașii de urmat în situația în care întâlnim un câine care colindă pe străzile municipiului. Am fost informați că… Citeste mai mult […]

  1. Cristina

   Faptul că in adăpostul din Zalău sunt cățeii eutanasiați după 14 zile nu e precizat mai in știrea de mai sus.
   Acum câteva luni am fost sa adoptăm un cățel și ni s-a spus ca nu au niciunul pentru ca a fost personalul in concediu. Nu am vrut sa întreb care e motivul pt care nu au căței însă e puțin îndoielnic faptul că din sute de căței prinși pe străzi nu a fost niciunul disponibil pt adopție.
   Am mers la Cluj la adăpost unde ne-am plimbat printre 300 de cuști și am venit acasă cu o minune de cățel. Acolo am aflat ca în adăpostul lor stau închise suflete de ani de zile așteptându-și stăpânul în timp ce la Zalău nu li se dă nicio șansă.
   Poate merită o investigație pe acest subiect și o propagandă în favoarea lor. Dați-le o șansă animăluțelor!!! Nu e vina lor ca oamenii sunt răi și inconștienți.

Leave a Comment