Veşti proaste! Codul roşu de inundaţii pentru Sălaj a fost prelungit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o nouă avertizare de prelungire „Cod roşu”, valabilă în intervalul miercuri,  27 mai, ora 14 –  joi, 28 mai, ora 02 pe râul Crasna sector aval confluenţă Zalău, sector îndiguit – judeţele Sălaj şi Satu Mare şi la nivel local pe râul Barcău pe sector aferent Marca – judeţul Sălaj.

Totodată acelaşi institut a prelungit şi avertizarea de Cod portocaliu de inundaţii pentru intervalul 27 mai, ora 14 până în 28 mai ora 06, pe râurile din bazinele hidrografice: afluenţii mici ai Someşului aferenţi sectorului aval Dej – judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare, afluenţii Someşului Mic – judeţul Cluj, Crasna bazin superior, amonte confluenţă Zalău – judeţul Sălaj, Barcău – judeţele Sălaj şi Bihor.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol la nivel local pe râul Barcău pe sectorul aferent localităţii Marca, judeţul Sălaj”, se arată în avertizarea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

În perioadele precizate, pentru care au fost emisă prelungirea de „Cod roşu” vor avea loc scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

One Thought to “Veşti proaste! Codul roşu de inundaţii pentru Sălaj a fost prelungit”

  1. Anonim

    Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor ….Ce gospodăresc??? Nu am văzut nicio mișcare în zona râului Crasna de zeci de ani! Ce diguri…ce drenări?! Intreținerea albiilor și a malurilor? Ce fac angajații APELOR ROMÂNE? Deschid barajul de la Vârșolț miercuri dimineața să se inunde unele zone! Avertizările sunt de săptămâna trecută, însă râul Crasna a avut un debit foarte mic până azi…Bravo lor! Nu e prima dată când procedează în această manieră! Oameni de nimic…

Leave a Comment