Se desființează județul Sălaj?

Camera de Comerţ şi Industrie a României a organizat o întâlnire de lucru cu importante organizaţii patronale şi profesionale sectoriale din România. Discuţiile s-au axat pe situaţia economică actuală, posibilităţile de dezvoltare şi de promovare a produselor şi serviciilor româneşti şi modalităţile de reducere a cheltuielilor publice.

Astfel, organizaţiile semnatare consideră drept prioritară reorganizarea teritorială totală a României prin reducerea numărului de judeţe la 15, precum şi redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5000 de locuitori.

„Reorganizarea ar trebui să se realizeze pe modelul organizării Curţilor de Apel, care sunt în număr de 15, respectiv la Bucureşti, Craiova, Timişoara, Oradea, Cluj, Suceava, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Alba-Iulia, Târgu Mureş, Bacău, Braşov. Se poate prelua acest model şi în cazul judeţelor, mai ales că în Constituţia României nu se vorbeşte de un anumit număr de judeţe. Evident, acest lucru trebuie să fie asumat de către decidenţi, fiind, totodată, şi un act de curaj politic, în urma unei dezbateri consistente şi transparente privind economiile ce se pot face astfel la bugetul public, bani ce pot fi reinvestiţi în economia românească”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, organizaţiile semnatare sunt: Camera de Comerţ şi Industrie a României, Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), Federaţia Patronală din Industria Materialelor de Construcţii din România (PATROMAT), Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV), Asociaţia Brokerilor din România.

M. S.

11 Thoughts to “Se desființează județul Sălaj?”

 1. […] Camera de Comerţ şi Industrie a României a organizat o întâlnire de lucru cu importante organizaţii patronale şi profesionale sectoriale din România. Discuţiile s-au axat pe situaţia economică actuală, posibilităţile de dezvoltare şi de promovare a produselor şi serviciilor româneşti şi modalităţile de reducere a cheltuielilor publice. Astfel, organizaţiile semnatare consideră drept prioritară reorganizarea teritorială totală a României prin reducerea numărului de judeţe la 15, precum şi redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5000 de locuitori. „Reorganizarea ar trebui să se realizeze pe modelul organizării Curţilor de Apel, care… Citeste mai mult […]

 2. […] Camera de Comerţ şi Industrie a României a organizat o întâlnire de lucru cu importante organizaţii patronale şi profesionale sectoriale din România. Discuţiile s-au axat pe situaţia economică actuală, posibilităţile de dezvoltare şi de promovare a produselor şi serviciilor româneşti şi modalităţile de reducere a cheltuielilor publice. Astfel, organizaţiile semnatare consideră drept prioritară reorganizarea teritorială totală a României prin reducerea numărului de judeţe la 15, precum şi redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5000 de locuitori. „Reorganizarea ar trebui să se realizeze pe modelul organizării Curţilor de Apel,  » Mai multe detalii […]

 3. Un domn cu facturile la zi

  Excelenta si inspirata initiativa! Mai ales in cazul consiliior judetene, cele mai bugetoface institutii!

  1. Unu.

   Desființarea consiliului județean ar fi o idee în acest caz binevenita, în situația aceasta! Oare locuitorii contribuabili știu că această instituție are in grila de personal 270 de angajați, PSD și PNL unul și unul!

   1. Anonim

    vezi ca confunzi sula cu prefectura… pardon, primaria cu consiliul judetean

 4. Aceleași povești cu desființarea

  Trepădușii de birou de la aceste camere inutile, n-au de lucru, da-și caută. Organizarea teritorială gândită de Ceaușescu în 1968 a fost bună și va rămâne mult și bine. Ea a fost gândită pt dezvoltarea multilaterală a tuturor zonelor țării iar Sălajul a fost un beneficiar al acestei politici. Atunci era în cărți Dejul dar, un grup de responsabili locali au mers la Ceaușescu și au cerut sprijin, Sălajul a fost industrializat și a fost dezvoltat. Păcat că nici pănă azi nu am aflat cine au fost acele persoane care au mers personal la Ceaușescu în audiență !

 5. Anonim

  BRAVOOOOOOO, o masura pe cat de necesara pe atat de utila!
  Doamne ajuta sa se si realizeze .

 6. Anonim

  Un lucru necesar de mun lucru necesar nam vedea atîta poliție circulație pote se va schimba și mentalitatea unor instituții că pentru uni mumă alți ciumă
  ult

 7. Anonim

  Cum sa se desființeze judetul, acum, când rapsodul popular, președinte al CJ și-a cumpărat Toyota hibridă, că să poată dovedi vecinilor din Balan, că el, fost muncitor necalificat le la Emailați, s-a ajuns.

 8. Anonim

  Cum sa se desființeze judetul acuma, după ce președintele-rapsod și-a cumpărat Toyota hibridă ?

Leave a Comment