Încep demolările în mai multe zone din Zalău. Peste 160 de garaje şi copertine – înlocuite cu locuri de parcare

Mai multe garaje şi copertine din municipiul Zalău din zona Dumbrava, zona Servirea şi zona lt. col. Teofil Moldoveanu urmează să fie demolate de către municipalitate. În locul lor vor fi realizate lucrări de utilitate publică constând în locuri de parcare şi spaţii publice.

Decizia privind demolarea acestora este cuprinsă într-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de mâine– 25 februarie şi urmează să fie supusă aprobării consilierilor locali. Terenul pe care sunt construite aceste garaje şi copertine, în număr de 168, este proprietate publică a municipiului Zalău. Potrivit proiectului „privind eliberarea terenului proprietate publică a municipiului Zalău prin desfiinţarea construcţiilor provizorii reprezentând garaje/copertine, în vederea efectuării unor lucrări de interes public în Zalău, în zona Dumbrava – bloc D16-D27, în zona Servirea şi în zona lt. col. Teofil Moldoveanu”, prevederile contractelor de închiriere a terenului pe care sunt amplasate garajele şi copertinele, prevăd posibilitatea încetării acestora la iniţiativa uneia dintre părţi cu o notificare prealabilă de 15 zile a celeilalte părţi, caz în care, proprietarul garajului sau a copertinei are obligaţia de a proceda la eliberarea amplasamentului în termen de 30 de zile de la data încetării contractului. În caz contrar, se va proceda la demolarea acestora de către Primăria municipiului Zalău, pe cheltuiala proprietarului. În zonă au fost purtate discuţii cu cetăţenii, unii fiind nemulţumiţi că nu au locuri de parcare, trotuare şi carosabil, iar alţii de faptul că acoperişul garajelor este lipit de peretele blocului fără ca apele pluviale să fie colectate şi dirijate corespunzător. Astfel s-a decis că prin demolarea garajelor s-ar putea realiza un număr mai mare de locuri de parcare, accese carosabile modernizate, amenajarea unei zone pietonale pe malul văii Sărmaş, un teren de sport multifuncţional şi spaţii de joacă pentru copii. În zona Dumbrava urmează să fie demolate 43 de garaje şi copertine, din care opt fără autorizaţie de construire; în zona Servirea – 44 de garaje şi copertine din care patru fără autorizaţie de construire, iar în zona lt. col. Teofil Moldoveanu – 81 de garaje şi copertine, din care 33 fără autorizaţie.

Lista garajelor şi copertinelor care urmează să fie demolate poate fi vizualizată AICI 

 

 

 

12 Thoughts to “Încep demolările în mai multe zone din Zalău. Peste 160 de garaje şi copertine – înlocuite cu locuri de parcare”

 1. Anonim

  Pe bulevard zona lidl când urmează?

  1. Xxx

   Mai precis veniți și vedeți, între Sc. I. MANIU și Bl nr. 33, D3, garajele goale iar masinile nu mai încap în parcare!

   1. Anonim

    Înseamnă că suntem vecini😀

 2. […] Mai multe garaje şi copertine din municipiul Zalău din zona Dumbrava, zona Servirea şi zona Lt. Col. Teofil Moldoveanu urmează  » Mai multe detalii […]

 3. Anonim

  De ce nu se taxează parcarea mașinilor care ocupa cate un sens pe majoritatea străzilor.Din comoditate proprietarii nu mai intra cu ele în curți,prefera să blocheze un sens.

 4. rezidentii

  Problema garajelor ‘cecene’ este actuala. Chiar si acolo unde exista, proprietarii sunt defavorizati de unii tupeisti. Locatarii din blocul D53, TV, zilnic sunt deposedati de cadrele Politiei Municipale. Parcheaza abuziv, daca sunt atentionati spun ca ei fac asta fiindca pot. Atitudinea de militian.

 5. Anonim

  Doamne ajuta și la mai mare!

 6. Anonim

  În spate la bloc Dalia și B42 garaje folosite doar pt depozitare iar în față pe T. Vladimirescu nu ajung locurile de parcare au fost 2 intervenții

 7. Anonim

  În spate la bloc Dalia și bl. B42 garajele folosite pt depozitare iar în față pe T. Vladimirescu nu sunt suficiente locuri de parcare a fost solicitat intervenția pompierilor în spate la B42 și o data ambulanta dar nu au avut acces deoarece este prea îngust spațiul și multe cabluri de curent la înălțime mica în caz de incendiu pompierii se vor uita neputinciosi

 8. CRV

  Vă rugam si pe Locotenent Colonel Pretorian la bloc N116 in parcare o demolare a garajelor! Se folosesc doar pe post de depozit de zacuscă si murături!!

 9. Dorin

  Treceti la actiune! Este imperios necesar acest lucru.

 10. Anonim

  Multe locuri de parcare nu se câștigă în schimb, primăria își va creea dușmani !

Leave a Comment