Cât costă și când vor fi terminate lucrările de reabilitare pe străzile principale din Zalău

Proiectele de modernizare ce vizează principale străzi din municipiu se află, în prezent, în diferite stadii de execuție. Mai mulți cititori ne-au solicitat amănunte legate de stadiul lucrărilor desfășurate pe mai multe străzi, lucrări care, în parte, sunt sistate în perioada de iarnă. Reprezentanții Primăriei Zalău ne-au pus la dispoziție ultimele date legate de aceste proiecte, stadiul lucrărilor, costul investițiilor și numele executantului, pentru ca cititorii să fie cât mai bine informați cu privire la acest aspect important în ceea ce privește investițiile în infrastructura rutieră, dar și în modernizările urbanistice.

Strada Gheorghe Doja va fi gata în toamna acestui an

Primul proiect este cel care privește strada Gheorghe Doja, poarta de intrare/ieșire în/din muncipiu. Proiectul se numește “Modernizare coridor integrat de mobilitate urbană axa est-vest, strada Gheorghe Doja”, având contractul nr. 68306/ din 20 septembrie 2019, semnat cu Asocierea SC Avril SRL & SC Delcar SRL. Valoarea contractului este de 10.117.466 de lei cu TVA, durata de execuție fiind de 2 ani. Sursa de finanţare este  asigurată prin Programul Operațional Regional (POR). Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 1 octombrie 2019. Până în prezent, s-a turnat primul strat de asfalt, de la intersecția cu bulevardul Mihai Viteazul până la intersecția cu strada Avram Iancu și s-au executat lucrări de realizare a canalizării pluviale, precum și montarea instalațiilor de curenți slabi. De asemenea, potrivit datelor primite de la reprezentanții Primăriei Zalău, s-a reabilitat trotuarul cu pista de biciclete, până la sensul giratoriu de la intersecția cu strada Corneliu Coposu, iar pe partea dreaptă a fost finalizat trotuarul până la ieșirea din municipiu.

Străzile Simion Bărnuțiu și Voievod Gelu au ca termen de finalizare a reabilitărilor luna august 2021

Un alt proiect este derulat în cartierul Dumbrava Nord, proiect denumit “Modernizare coridor integrat de mobilitate urbană axa est-vest: strada Simion Bărnuțiu- strada Voievod Gelu. Contractul are numărul 51627/ din 10 iulie 2019, fiind semnat cu executantul Drum Construct SRL. Valoarea contractului este de 21.501.882 de lei cu TVA, finanțat prin POR, cu o durată de execuție de 2 ani. Lucrările au început în 1 august 2019. În cadrul acestui obiectiv de investiții au fost efectuate lucrările de canalizare pluvială și la instalațiile electrice pentru curenți slabi, fiind realizat canalul tehnic pentru fibră optică, sub trotuare. Pistele de biciclete și partea carosabilă sunt finalizate până la Casa Armatei; lucrările de asfaltare, primul strat de binder/de bază este realizat până la Casa Armatei.

Străzile Avram Iancu și Corneliu Coposu vor fi gata în 2022

Alte două străzi principale din Zalău sunt, în prezent, în modernizare, respectiv străzile Avram Iancu și Corneliu Coposu. Proiectul “Modernizare coridor integrat de mobilitate urbană axa est-vest strada Corneliu Coposu – strada Avram Iancu, având contractul de execuție cu numărul 87015/ din 2 decembrie 2019, semnat cu Asocierea SC Avril SRL & SC Delcar SRL. Valoarea contractului este de 12.774.689 de lei cu TVA, iar termenul final de execuție este 8 iunie 2022. Lucrările executate până în prezent sunt: pe strada Avram Iancu s-a turnat stratul de binder pe 70 la sută din suprafața strazii, iar trotuarele sunt finalizate în proporție de 90 la sută. Pe strada Corneliu Coposu s-au executat lucrări: curenţi slabi, în proporție de 30 la sută, canalizare pluvială 15 la sută, desfacere trotuare 30 la sută.

Strada 22 Decembrie 1989 ar trebui să fie gata la sfârșitul lunii mai 

Strada 22 Decembrie 1989 (fosta Crasnei) beneficiază de lucrări ample de reabilitare, atât pe trotuare cât și în ceea ce privește partea carosabilă. Pe tronsonul I, ce pornește din dreptul clădirii Primăriei, au fost reabilitate trotuarele, au fost amenajate pistele de biciclete și a fost reabilitată rețeaua de iluminat public, pe o suprafață de 2,1 kilometri, prin programul PNDL. Proiectul “Modernizare coridor integrat de mobilitate urbană axa sud, strada 22 Decembrie 1989” se derulează în baza unui contract cu o valoare totală de 5.041.858 de lei cu TVA, proiect derulat prin programul POR. Lucrările au ca termen final de execuţie data de 17 mai 2021. Lucrările executate până în prezent sunt: canalizare pluvială și realizare canal tehnic pentru curenți slabi. Pe străzile Gheorghe Doja, Simion Bărnuțiu, Voievodul Gelu, Avram Iancu este turnat primul strat de asfalt (binder), stratul de uzură urmând a fi turnat în perioada aprilie – iunie, când temperaturile vor permite efectuarea în bune condiții a acestor lucrări. Pe tronsoanele de străzi pe care au fost finalizate lucrările până la stadiul turnării stratului de binder, până la finalizarea integrală care constă în turnarea stratului de uzură, vor fi efectuate marcaje provizorii, inclusiv treceri de pietoni. În această perioadă, din cauza condițiilor meteo (temperaturi scăzute, precipitații etc.), lucrările la aceste proiecte sunt supendate.

Iluminat public

Prin intermediul proiectului privind “Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din Municipiul Zalău” – etapa I, finanțat din fonduri europene nerambursabile prin POR axa 3.1C – iluminat public, zece străzi beneficiază de corpuri de iluminat noi, iar pe 12 străzi va fi realizată rețea de iluminat nouă. Termenul de finalizare este stabilit în luna mai 2021. Până în momentul de față s-au montat corpurile de iluminat pe cele 10 străzi cuprinse în proiect. Pe cele 12 străzi pe care se realizează schimbarea în totalitate a rețelei de iluminat, inclusiv montarea de stâlpi noi și montarea de stâlpi pentru iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni, se lucrează. Pe strada 22 Decembrie 1989, rețeaua nouă a fost pusă în funcțiune și au fost făcute racordurile și pentru străzile adiacente. Demolarea stâlpilor vechi este o lucrare aflată în sarcina societății Electrica, care a demarat această activitate și pe care o va încheia până la sfârșitul lunii ianuarie. Pe străzile Gheorghe Doja, Simion Bărnuțiu, Voievod Gelu stâlpii noi sunt montați; urmează racordarea străzilor adiacente și scoaterea stâlpilor vechi. Rețeaua nouă va fi pusă în funcțiune în perioada februarie-martie a acestui an.

Stații de autobuz

Proiectele de modernizare a arterelor principale din municipiu pe care sunt în derulare proiecte de mobilitate urbană durabilă, prevăd amenajarea de stații de autobuz și montarea de copertine. Este vorba despre bulevardul Mihai Viteazul și străzile Gheorghe Doja, Simion Bărnuțiu, Voievod Gelu, Avram Iancu, Corneliu Coposu și 22 Decembrie 1989 – tronson II. În total, aceste proiecte cuprind amenajarea a 45 de stații: bulevardul Mihai Viteazul – 17 stații; strada Gheorghe Doja – 8 stații; străzile Simion Bărnuțiu – Voievod Gelu – 9 stații; străzile Corneliu Coposu – Avram Iancu – 6 stații; strada 22 Decembrie 1989 –  tronson II –  5 stații.

 

 

 

7 Thoughts to “Cât costă și când vor fi terminate lucrările de reabilitare pe străzile principale din Zalău”

 1. Anonim

  Chiar daca mai este timp pana la termenul de executie impus in contract, nu inteleg de ce nu se mai misca nimic in tot orasul, nici un muncitor si nici un utilaj pe nici un santier, au tras tare pana la alegeri, in septembrie.
  Vremea a fost mai prielnica ca nici o data este mare pacat ca nu s-a muncit.
  S-au nu sunt bani ???Cred ca prietenii stiu de ce .S-au terminat creditele barosane de la BCR si BRD!!
  iNTREB PENTRU UN PRIETEN: Cat din bugetul Primariei Zalau reprezinta salariile si cat partea de investitii ? Poate raspunde purtatorul de cuvant al Primariei .

 2. Anonim

  08.56 pina la viitoarele alegeri mai este asa ca nu mai suna ca suni degeaba

 3. Anonim

  Str.Gh.Doja. 2 ani pentru 2km.de reabilitare. Transfăgărășanul s-a construit in 4 ani. Cei responsabili de asemenea „realizâri” de prin tot orașul, ar trebui puși la panoul” Nu faceți că ei”. Muncă și răspundere, IOC, dar salariile și sporurile babane, la zi.

 4. Anonim

  Lucrarile s-or gata ele candva dar problemna mare este calitatea lor. In Bradet, langa noul magazin Profi, dalele de piatra din trotuar incep sa o ia la vale. Astfel de probleme am mai vazut si in alte zone ale orasului, deci calitatea lucrarilor este mediocra. Oare primaria nu are angajati care sa verifice periodic ce se face in municipiu? Bine ca iau salarii babane ca sa plimbe hartiile…

 5. Anonim

  Primarul împreună cu cățeii ar trebui sa dea socoteala în fata cetățenilor. Dar îl doare la basca. Pe strada Simion Barnutiu am văzut ca s-a recepționat iluminatul public. Cine a făcut recepția, ca sunt stâlpi care nu au corp de iluminat montat pe el?E o țeavă goala? Va zic ceva fraților:pana nu mergem peste ei ii doare undeva. Balajel, înainte de alegeri, era mare cocoș. Zicea ca la final totul va fi lux. Rușine nesimțiților

 6. Anonim

  Despre toaletatul copacilor ce se aude? Am făcut cerere în 2019,am primit raspuns foarte repede și de la primărie și de la citadin, dar atât. Și mai am o intrebare:ce matura cei de la citadin în fiecare dimineață în fata la casa de pensii? În Dumbrava Nord nu i mai vezi cu matura pana la alte alegeri

Leave a Comment