Primarul din Ip – „decapitat” de propriul partid

PSD Salaj i-a spus primarului comunei Ip, Ioan Boer, “La revedere. Drum bun” dupa o analiza a activitatii acestuia ca lider al organizatiei social-democrate din comuna, dar si a faptului ca Boer si-a exprimat intentia de a candida la viitoarele alegeri pe listele unui alt partid. Prim-vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, ne-a declarat ca decizia de a-l exclude din partid pe edilul din Ip nu are nicio legatura, insa, cu faptul ca acesta este cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, dupa ce anumiti cetateni l-au reclamat ca ar fi savarsit abuzuri in stabilirea unor amplasamente de punere in posesie pe Legea Fondului Funciar. “Ioan Boer a fost exclus din partid din cauza ca o analiza a activitatii sale ca lider al organizatiei locale a relevat ca nu si-a indeplinit atributiile. Nu a luat parte la niciuna din actiunile PSD Salaj, spre exemplu, a fost sigurul care nu s-a mobilizat defel pentru strangerea de semnaturi in vederea reinscrierii partidului la Tribunal”, a declarat Iuliu Nosa.

Potrivit sursei citate, decizia ca Boer sa fie exlus din partid apartine Biroului Permanent Judetean al PSD si a fost luata inca din luna octombrie. “Povestea cu urmarirea penala a lui Ioan Boer a venit ulterior”, a explicat Iuliu Nosa.

Primarul comunei Ip, Ioan Boer, este urmarit penal pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor dupa ce anumiti cetateni l-au reclamat ca ar fi incercat sa intre ilegal in posesia unui lac din comuna, detinut de un composesorat.

Timp de 30 de zile, lui Boer ii este interzisa exercitatea prerogativelor de edil si contactarea martorilor si a celorlalti invinuiti in dosar, precum si parasirea localitatii de domiciliu. Daca nu va respecta dispozitiile procurorului, Boer risca arestarea preventiva. In tot acest interval de timp, atributiile in cadrul administratiei locale au fost preluate de viceprimarul Orban Attila.

Leave a Comment