Numirea lui Ionel Ciunt în fruntea Prefecturii Sălaj, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea Guvernului prin care Ionel Ciunt este numit în funcţia de prefect al judeţului Sălaj a fost publicată, miercuri, 20 martie, în Monitorul Oficial. Totodată, publicaţia oficială a statului român a mai publicat ieri decizia privind „încetarea exercitării funcţiei publice de prefect al judeţului Sălaj” de către Filonaş Chiş.

La exact o săptămână de la şedinţa de Guvern în cadrul căreia s-a luat decizia numirii lui Ionel Ciunt în funcţia de prefect de Sălaj, hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial 149 din 20 martie 2013. Tergiversarea oficializării acestei decizii a condus, în tot acest timp, la o serie de speculaţii cu privire la situaţia reală existentă la nivelul Prefecturii Sălaj, însă starea de fapt a fost lămurită miercuri. Astfel că oficializarea hotărârii luate de Guvern înlătură toate speculaţiile şi permite instalarea noului prefect în funcţie. Acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, în prezenţa unui oficial de la Guvern, în cursul acestei săptămâni.
Ionel Ciunt a mai ocupat fotoliul de prefect de Sălaj, în perioadele aprilie 2004 – ianuarie 2005 şi februarie 2009 – octombrie 2009. El ar fi trebui să preia funcţia de prefect odată cu schimbarea Guvernului Ungureanu cu Executivul Ponta I, însă la acea vreme nu deţinea calitatea de funcţionar public – condiţie esenţială pentru postul respectiv. Astfel că, pentru a putea accede din nou în fruntea Prefecturii, Ionel Ciunt a renunţat la funcţia de administrator public al judeţului, optând pentru fotoliul de consilier în cadrul Compartimentului Managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, post pe care l-a câştigat în urma unui concus şi care îi asigură statutul de funcţionar public.

Priorităţile lui Ciunt
„În primul rând, vreau să-i mulţumesc colegului Filonaş Chiş pentru întreaga sa activitate de până acum, ca prefect, pentru modul în care a colaborat cu primăriile şi Consiliul Judeţean”, ne-a declarat, ieri, noul prefect de Sălaj, Ionel Ciunt. Acesta ne-a mărturisit că, în perioada imediat următoare, pentru a lua pulsul instituţiei şi, desigur, pentru a intra în posesia informaţiilor necesare preluării funcţiei, va purta o serie de discuţii cu şefii de direcţii din Prefectură. În acelaşi context, Ionel Ciunt ne-a mai spus că principala sa prioritate, în acest mandat de prefect, va fi legată de menţinerea şi, totodată, de creşterea numărului locurilor de muncă. În acest sens, în scurt timp, va purta discuţii oficiale cu principalii agenţi economici din judeţ.

Înapoi, la Pensii
Fostul prefect de Sălaj, Filonaş Chiş, ne-a declarat că a fost informat cu privire la publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii Guvernului prin care Ionel Ciunt este numit în locul său pe postul de reprezentant al Executivului în teritoriu, motiv pentru care este pregătit să predea mandatul predecesorului său. „Deşi am avut un mandat scurt la conducerea Instituţiei Prefectului, acesta a fost destul de dens, cu multe satisfacţii”, a ţinut să precizeze Filonaş Chiş. Acesta a adăugat că, în perioada în care s-a aflat la conducerea Prefecturii Sălaj, s-a ocupat, îndeosebi, de „problematica socială şi economică a judeţului”.
Filonaş Chiş mai susţine că se va întoarce la conducerea Casei Judeţene de Pensii Sălaj, funcţie pe care a părăsit-o anul trecut, atunci când a acceptat mandatul de prefect.

Alte articole

5 Thoughts to “Numirea lui Ionel Ciunt în fruntea Prefecturii Sălaj, publicată în Monitorul Oficial”

 1. Anonim

  Atentie la bancomate!

 2. D-zeu sa va aiba in paza dr. Ciunt! Un om capabil, responsabil, de cuvat! SUCCES domnule Prefect!

 3. Romi

  Salut do mule prefect!

 4. locotenentul

  Om capabil, responsabil , de cuvant ………… MA FACI SA RAD , HA, HA , HA,

 5. Multumiri

  „In primul rand vreau sa ii multumesc colegului F.C. pentru ca …a stat capra…in tot acest timp”

Leave a Comment