Sălajul, sub cod galben de ninsori!

Meteorologii au emis o avertizare cod galben valabilă de vineri dimineaţa până sâmbătă dimineaţa, atenţionând că în vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, în sud şi sud-est vor fi ploaie şi lapoviţă, iar la sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, înainte de intrarea în vigoare a codului galben, începând de joi, ora 14 şi până vineri, la ora 8, va ploua în toată ţara, iar spre sfârşitul intervalului, în regiunile vestice şi nordice ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. „Local se vor cumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi izolat 35-40 l/mp, în special în jumătatea de sud a teritoriului”, a precizat ANM.
Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopţii de joi spre vineri, în sud şi sud-vest, unde rafalele vor depăşi local 50 – 60 de kilometri pe oră.
Codul galben va intra în vigoare de vineri, ora 8 şi va fi valabil până sâmbătă, la aceeaşi oră, în toate judeţele ţării. Meteorologii au mai avertizat că în vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 – 60 de kilometri pe oră şi la munte peste 90 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând temporar zăpada.
ANM a precizat că la sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor. O. V.

Alte articole

One Thought to “Sălajul, sub cod galben de ninsori!”

  1. Anonim

    ALO! DOMNII DE LA CNADNR,VIN NINSORILE SI SPERAM SA NU VA IA PE NEPREGATITE!

Leave a Comment