În cazul fuziunii PNL cu PDL, organizaţiile judeţene vor coexista

Prezent miercuri la întâlnirea regională de la Zalău, preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat că perioada de tranziţie în cazul unei fuziuni PNL-PDL s-ar putea prelungi până la finele anului 2016, precum şi faptul că liberalismul nu a fost şi nici nu va fi pus în pericol de iniţiativa lui Călin Popescu Tăriceanu de a rupe partidul.

„Vom avea cu siguranţă, de la decizia politică care va fi luată, dacă va fi luată, de fuziune, până la punerea în practică, inclusiv până la înregistrarea în registrul partidelor politice, o perioadă de tranziţie care la nevoie se poate prelungi şi mai departe, până să zicem la sfârşitul lui 2016, o perioadă de tranziţie în care organizaţiile judeţene, locale, vor coexista. Este posibil să ne imaginăm un sistem de co-preşedinţi la nivel local, pentru a da un timp suficient şi o abordare rezonabilă a acestei fuziuni în teritoriu”, a explicat Klaus Iohannis, adăugând şi faptul că, în opinia sa, „acum este oportunitatea, acum există dorinţa, voinţa politică”.

„Tăriceanu a ars podul care îl leagă de PNL”
În ceea ce priveşte iniţiativa preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul liberal a ţinut să sublinieze că nu o vede cu ochi şi că mulţi dintre foştii liberali vor reveni, după congresul extraordinar, ce va avea loc la sfârşitul lunii, în PNL. „Eu cred că multă lume va reveni în PNL după congres, şi din această nouă iniţiativă şi alţi penelişti care au plecat din varii motive. Eu cred în unificarea dreptei şi dacă ea este credibilă şi viabilă, o să creadă şi alţii şi o să revină, dar până atunci trebuie să vă spun că nu văd cu ochi buni această iniţiativă. Liberalismul nu a fost nicicând sub asediul sau în pericol în PNL, în ultimii 140 de ani, cum nu este nici acum şi nu va fi nici în viitor. Să se formeze un grup de oameni care îşi spun iniţiativă, platformă pentru păstrarea identităţii liberalismului în afara PNL, oameni care în partid şi prin partid au primit funcţii şi demnităţi importante – prim-miniştri, miniştri, parlamentari, mi se pare un lucru care nu este corect. Aceşti oameni, dacă ar fi avut păreri ferme, alternative faţă de alţi colegi, ar fi putut oricând să şi le exprime în interiorul partidului, dacă ar fi acceptat regulile democratice. Până se votează poate să spună oricine orice. După ce se ia o decizie prin vot, discuţia s-a terminat, ori să duci discuţia în afara partidului doar fiindcă ai impresia că tu nu ai fost băgat în seamă suficient de mult nu mi se pare o abordare potrivită”, a menţionat Johannis, adăugând şi faptul că Tăriceanu ” a ars, în spatele lui, podul care îl leagă de PNL”.
Abordarea reducerii CAS-ului, criticată de Johannis
Un alt aspect sesizat în cadrul conferinţei de presă  a fost abordarea pesedistă a reducerii CAS-ului, abordare, ce în opinia liderului liberal,dă de gândit.
„Măsura a fost propusă de noi anul trecut, nu e niciun secret. Reducerea CAS-ului este un lucru pe care noi l-am propus şi credem că este o măsură bună, dar în anumite condiţii. Noi nu am spus că suntem împotriva unei asemenea măsuri, dimpotrivă noi suntem chiar pentru şi oricine vine cu o iniţiativă bună în acest sens vaprimi şi votul nostru, însă ne pune pe gânduri abordarea pesedistă. Dacă primul-ministru a declarat că reducerea cu cinci la sută se poate face şi fără acordul FMI, de ce nu a făcut-o în 2013? De ce am pierdut atâta timp? Iar în al doilea rând, dacă ne spune că această reducere intră în vigoare atunci când începe campania electorală, ne întrebăm că aceasta se va termina a doua zi după ce se termină alegerile prezidenţiale? Şi mediul de afaceri îşi pune întrebarea dacă şi parcă? Este o măsură sustenabilă? Aceasta întrebare ne-o punem şi noi, a pus-o şi FMI, iar Guvernul nu a avut un răspuns convingător. Este o măsură bună, însă ea prinde şi mişcă economia doar dacă este sustenabilă şi asumată politic. Mediul de afaceri vrea să aibă o predictibilitate ori noi nu o vedem. Acestea sunt punctele de critică pe care le aducem acestei abordări heirupiste”, a punctat Johannis.

13 Thoughts to “În cazul fuziunii PNL cu PDL, organizaţiile judeţene vor coexista”

  1. Anonim

    Acest domn Klaus Iohannis e urmasul lui Antonescu de a disparea PNL-ul,si de a ajuta pe cei de la PDL si urmasii lui Basescu.

  2. Anonim

    Iohannis lasa pe altii caci esti un urmas al lui Basescu nu mai te tine asa de mare PNL-ilst!

  3. Anonim

    Iohannis Capilnasiu,Nistorescu,Crisan,Sildan sunt niste nulitati pt. PNL.,dar ar trebui sa plece cacidaca nu vor pleca cu escorta.

  4. Anonim

    Capilnasiu mai prinzi acest Congres sau esti ca Hore a Uroianu?

  5. Anonim

    Capilnasiu cum stai cu stai cu asa numita sponsorizare cu parcul din Bradet caci era o suma de…….. mil. si tu nu zici nimic sau vrei sa ma denunt eu.

  6. Anonim

    Capilnasiu ar trebui sa te dai la o parte si sa te ascunzi,caci vei fi un om cel mai mic cum tie loul tau si nu mai tine oameni de doi bani pe linga tine FRAIERE CE ESTI!

  7. Anonim

    Mai Radule da mina cu Talos caci cu el ai taiat panglica la Finante,Gara,Spital,Parc si nu te mai tine asa bun caci esti un……..!

  8. Anonim

    Radule o sai dau dreptate la cel de la 10.29 dar sati ceri scuze la Mirel caci daca nu venea cu matereiale tu erai pe tuse FRAIERE.

  9. Anonim

    Radulle lasate de asa zis prieteni si te fa prieten cu cine trebuie caci daca nu asa zis amici te ingroapoapa fraere,si is bat joc de tine,mai capile.

  10. Anonim

    Radule pe numele tau scrie PUSCARIE,mai Fraiere.

  11. Anonim

    Stimata redactie,ar trebui sa acceptati un singur comentariu de la o adresa de e-mail,este foarte clar ca cele 10 de mai sus sunt de la aceeasi persoana

  12. Anonim

    au aparut aplaudacii lui Talos si improasca cu noroi . atat stiu sa faca , altceva nimic . niste tarani

  13. Anonim

    Cica urmeaza primarul din Benesat la DNA

Leave a Comment