Guvernul Orban, paralel față de nevoile românilor și dezinteresat de sănătatea cetățenilor

În plină criză economică creată de pandemie, guvernul Orban tratează cu dezinteres sistemul de sănătate, învățământul românesc, HORECA, măsurile fiscale și infrastructura. Principala prioritate pentru PNL, alegerile parlamentare!

Mai mult, pentru a-și satisfice clientela politică, vor să vândă la prețuri de nimic tot ce a mai rămas de preț din patrimoniul statului român. În ultima zi a termenului legal, guvernul Orban a contestat la Curtea Constituțională proiectul legii prin care Parlamentul a respins modificările făcute prin OUG la Legea 173/2020 privind protejarea intereselor naționale în activitatea economică. Miza adevărată pe care o urmărește Guvernul PNL este de a vinde perlele avuției naționale, companiile strategice cum sunt Hidroelectrica și Romgaz dar și băncile românești în care statul a investit masiv în ultimii ani CEC și Exim Bank.

În domeniul educației, PNL scoate România din Europa. Guvernul Dreptei Unite insistă să țină școlile închise și calcă în picioare dreptul la Educație al sutelor de mii de copii care nu au acces la învățământul online. Guvernul PNL acționează contrar practicilor europene, contrar bunului simț, contrar legii și constituției. În loc sa ia act de exemple europene, inventează pretexte politicianiste care iau în calcul doar interesul electoral.

Pas cu pas, distrug învățământul românesc. Întâi copiii, prin refuzul de a le permite accesul la educație. Apoi, profesorii, prin înjosirea și descurajarea lor cu orice prilej. După ce au refuzat și să-i testeze, dar și să le acorde majorările salariale prevăzute de lege de la 1 septembrie, peneliștii refuză acum și stimulentele oferite cadrelor didactice expuse riscului de îmbolnăvire.

Totodată, Guvernul lui Iohannis a acționat haotic, pe alocuri chiar criminal, în cazul pandemiei. A închis restaurantele și barurile unde nu exista dovada existenței unor focare de infecție,  dar a lăsat deschise mall-urile. A distrus afacerile a mii de firme și a lăsat fără slujba milioane de oameni. Decizia instanței de la Bacău nu face decât să confirme haosul și degringolada măsurilor adoptate de Guvernul Dreptei Unite în lupta anticovid.

Sute de oameni mor în fiecare zi din cauza prostiei, a ipocriziei și a incapacității guvernanților de a lua deciziile care se impun în lupta cu pandemia. În timp ce situația devine dramatică, Iohannis și guvernul Dreptei Unite se gândesc doar la alegeri și la câștigarea puterii absolute în România.

Suferințele și problemele actuale ale românilor, insecuritatea sanitară și materială provocată de proasta guvernare, nu mai contează pentru Iohannis! Președintele nici măcar nu se mai ferește să afirme în fața jurnaliștilor că va menține acest sistem falimentar de acțiune împotriva epidemiei, cel puțin până după organizarea alegerilor.

Cu toate astea, Iohannis reinventează istoria doar pentru a justifica prostia și neputința guvernului PNL de a administra sistemul de Sănătate și de a acționa corect în pandemie. Guvernele de dreapta, conduse de oamenii care în ultimii ani au reprezentat PNL la cel mai înalt nivel, au condus și au falimentat sistemul de Sănătate din România timp mai bine de 15 ani.

Între 2017 şi 2019, guvernele PSD au alocat sănătății cei mai mulți bani din istoria ultimilor 30 de ani și a triplat salariile medicilor pentru a opri exodul acestora. Guvernul Dreptei Unite a beneficiat în acest an, pe toată perioada pandemiei, de toate aceste investiții făcute de PSD. Chiar și așa, guvernul lui Iohannis a eșuat lamentabil, catastrofal, în gestionarea pandemiei, fapt dovedit de recordurile negre care înregistrează în fiecare zi.

Organizația PSD Sălaj

 Comandat de PSD Sălaj, cod AEP 11200020

3 Thoughts to “Guvernul Orban, paralel față de nevoile românilor și dezinteresat de sănătatea cetățenilor”

  1. Anonim

    Oare cum era cu Dancila?Nu vreau sa ma gandesc!

  2. Anonim

    Sică mandorlică neagă evidențele cică, nr de infectări nu este direct proporțional cu nr de testări. Puturosul nu vrea să impună fiecărui județ câte testări să facă zilnic deși este evident că sunt județe verzi care fac 7 testări pe zi și nu au nr mare de infectări !

  3. Anonim

    Nu va e rusine ma, pesedracilor? Toata vara ati urlat ca nu exista Covid si i-ati indemnat pe oameni sa nu poarte masca si sa nu pastreze distanta. Acum, ca se apropie alegerile , vreti sa le amanati cu orice pret, ca sa mai piarda PNL din voturi pana in primavara si sa puteti sa va intoarceti voi la guvernare. Voi ati condus Romania timp de 6 ani in ultimii 8 ani. Ce a facut PSD pentru spitale, directiile de sanatate publica? Nimic bun. Ati umplut institutiile de incompetenti angajati pe pile si nu ati investiti nimic in sistemul de sanatate. Aveti doar interese electorale; pe voi nu va intereseaza altceva. Sunteti doar niste ipocriti.

Leave a Comment