Candidatul la preşedinţia UDMR, Eckstein Kovacs Peter: „Îmi va fi greu să îl conving pe Seres Denes să mă voteze”

Candidatul la preşedinţia UDMR, Eckstein Kovacs Peter: „Îmi va fi greu să îl conving pe Seres Denes să mă voteze”

Candidatul la preşedinţia UDMR, Eckstein Kovacs Peter, a declarat că este cel mai bun candidat pentru funcţia respectivă, cu cele mai bune aptitudini care să asigure prezenţa UDMR la alegerile din 2012, fiind „sarea şi piperul din ciorbă”. Totuşi, deşi s-a arătat sigur că îi va convinge pe delegaţi să îl voteze, Eckstein a recunoscut că îi va fi greu să îl convingă în această privinţă şi pe deputatul sălăjean Seres Denes, ştiut fiind că acesta este un susţinător al lui Kelemen Hunor pentru funcţia cu pricina.

Aflat la Zalău, într-o vizită inclusă într-un turneu de campanie electorală în nord-vestul României, candidatul la preşedinţia UDMR, Eckstein Kovacs Peter, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că dacă va fi ales în funcţia respectivă, va demisiona din funcţia de consilier al preşedintelui Traian Băsescu. „Sunt candidatul cu cele mai bune aptitudini care să asigure prezenţa UDMR la alegerile din 2012, cu contacte multe în lumea politică din ţară şi din afară. Sunt sarea şi piperul din ciorbă, am capacitatea de a aduna voturi şi de a mobiliza electoratul. Voi convinge delegaţii să mă voteze, chiar dacă va fi greu să îl conving şi pe Seres Denes”, a declarat Eckstein Kovacs Peter.

Acesta a spus că maghiarii din România aşteaptă o schimbare, atât în ceea ce priveşte situaţia din UDMR, cât şi în privinţa modului de a face politică. Potrivit sursei citate, electoratul maghiar „vrea la putere întrucât aşa se simte mai ocrotit, mai în siguranţă”, dar că în situaţia actuală din România, mulţi maghiari s-au îndepărtat de UDMR din cauza măsurilor de austeritate impuse în ultima perioadă. Este vorba despre acea parte din electorat care este formată din pensionari, ei fiind mai sensibili şi mai vulnerabili în faţa unor măsuri de austeritate, a explicat Eckstein.

Potrivit acestuia, UDMR nu ar trebui să iasă de la guvernare, iar în materie de coaliţie, are o înţelegere cu PDL care trebuie respectată, deşi pe termen lung, UDMR nu trebuie să se lege de niciun partid. Eckstein a spus că ştie că sunt „voci de sirenă” din partea PSD şi PNL care invită UDMR să li se alăture şi că are semnale din teritoriu cum că această „curtare” se face nu doar la nivel naţional, ci şi judeţean, dar a precizat că el personal consideră UDMR un partid serios, care, odată „ce a semnat o înţelegere cu PDL, nu trage cu urechea la aceste cântece de sirenă”.

Nu respinge varianta premierului tehnocrat

În ceea ce priveşte varianta numirii unui premier tehnocrat, Eckstein a declarat că nu o respinge, dar a spus că tehnocratul va trebui să aibă girul partidelor politice. Altfel, atât varianta numirii unui premier tehnocrat, cât şi cea a unui premier din rândul membrilor PDL sunt soluţii posibile pentru situaţia politică actuală. Potrivit sursei citate, varianta numirii unui premier tehnocrat poate fi luată în considerare având exemplul Ungariei, unde fostul prim-ministru Ferencz Gyurcsany a pierdut popularitatea, la un moment dat, în locul lui fiind numit un tehnocrat care, ulterior, a fost foarte apreciat pentru deciziile luate.

Leave a Comment