Sindicaliştii din învăţământ îşi amână din nou protestele

 

Reluarea protestelor prin pichetarea sediilor Ministerului Educaţiei Naţionale, a Guvernului, prefecturilor şi inspectoratelor şcolare a fost amânată din nou. „Aveam nişte acţiuni stabilite pentru perioada 19-20 mai, însă acestea au fost amânate până după întâlnirea cu ministrul Educaţiei. Federaţia i-a solicitat acestuia o întâlnire, ce urma să aibă loc în 19 mai, însă ministrul a cerut o amânare, fără a preciza un termen”, a precizat Ion Piţoiu, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Sălaj, adăugând faptul că sindicatul va face presiuni pentru stabilirea un termen de negociere.
Printre revendicările sindicaliştilor se numără: modificarea sistemului de salarizare a personalului nedidactic, modificarea salarizării personalului didactic de predare şi didactic auxiliar; deblocarea posturilor; decontarea integrală a navetei personalului didactic şi didactic auxiliar. De asemenea, este solicitată promovarea unui act normativ care să permită deblocarea posturilor didactice auxiliare şi nedidactice din învăţământul preuniversitar de stat, precum şi depolitizarea învăţământului prin organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori şi directori adjuncţi din unităţile de învăţământ, o schimbare radicală a programelor şcolare, în sensul de a se pune accent pe partea aplicativă şi nu pe cea informativă, cum este în prezent.
Primele acţiuni de protest din acest an şcolar au fost declanşate în primul semestru al anului şcolar în curs, mai exact la sfârşitul lunii octombrie, când au avut loc, concomitent pichetări la sediul Guvernului şi al Uniunii Social Liberale, iar în aceeaşi perioadă, în toate unităţile de învăţământ, unde sindicatul are membri, dascălii au intrat în grevă japoneză, urmată, la începutul lunii noiembrie, cu un marş de amploare, organizat în Capitală. Cu toate că sindicaliştii erau hotărâţi să declanşeze greva generală, acţiunea a fost amânată pentru semestrul al doilea. De asemenea, după cum explica Eusebiu Lehene, preşedintele FSLI Sălaj, a fost luată în calcul, printre altele, şi boicotarea sfârşitului de an şcolar.

4 Thoughts to “Sindicaliştii din învăţământ îşi amână din nou protestele”

  1. Anonim

    ministerul educatiei cere amanarea protestelor ??? in ce sistem traim ??? sindicatele din invatamant ce fac ??? asculta ordinele si indicatiile (pretioase) ale ministrului (partidului si mult iubitului) !!!

  2. Anonim

    dar banii care trebuie dati in urma proceselor castigate cand se vor ?

  3. om bun

    toate la timpul lor!!!!!!!!!!

Leave a Comment