Simulările pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, la finalul lunii martie

Elevii din anii terminali intră, deja, în febra examenelor de la finalul anului şcolar. Primul pas îl reprezintă simulările, care oferă o primă imagine a potenţialului pe care îl au elevii şi ofera şansa îmbunătăţirii cunoştinţelor pe ultima sută de metri. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a aprobat Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023. „Am aprobat Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023. (…) Ordinul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial”, a anunţat ministrul. Astfel, simularea Evaluării Naţionale va începe pe 20 martie cu proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 21 martie va fi susţinută proba la matematică. Elevii de clasa a VIII-a din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 22 martie proba scrisă la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 29 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023, va începe pe 27 martie cu proba la limba şi literatura română, care va fi urmată pe 28 martie de proba obligatorie a profilului, iar pe 29 martie de proba la alegerea profilului şi specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 30 martie proba scrisă la limba şi literatura maternă. Rezultate vor fi comunicate pe 6 aprilie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute pot fi trecute în catalog.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

3 Thoughts to “Simulările pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, la finalul lunii martie”

  1. […] Elevii din anii terminali intră, deja, în febra examenelor de la finalul anului şcolar. Primul pas îl reprezintă simulările, care oferă o primă imagine a potenţialului pe care îl au elevii şi ofera şansa îmbunătăţirii cunoştinţelor pe ultima sută de metri. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a aprobat Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023. „Am aprobat Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării… Citeste mai mult […]

  2. […] Elevii din anii terminali intră, deja, în febra examenelor de la finalul anului şcolar. Primul pas îl reprezintă simulările, care oferă o primă imagine a potenţialului pe care îl au elevii şi ofera şansa îmbunătăţirii cunoştinţelor pe ultima sută de metri. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a aprobat Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023. „Am aprobat Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment