PROIECTUL EDUCAȚIONAL: “Educația pentru sănătate, între necesitate și realitate”

În acest an școlar, la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău se desfășoară proiectul educațional Educația pentru sănătate, între necesitate și realitate, proiect transnațional desfășurat în cadrul Proiectului ”Educația online fără hotare” coordonat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău. Acest proiect  ne permite să colaborăm la distantă prin intermediul tehnologiilor moderne pentru a face un schimb creativ și productiv de idei pe teme de mare actualitate și interes major.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Ion Vatamanu” din Strășeni, Republica Moldova și cu Școala Gimnazială Găiceana, județul Bacău, activitățile acestuia urmând a se desfășura în perioada noiembrie 2020 – mai 2021. Proiectul este structurat pe trei teme majore: sănătatea emoțională, sănătatea alimentației și sănătatea reproducerii, urmărind formarea unor atitudini pozitive și responsabile ale elevilor față de sănătatea proprie și a celor din jur, prin adoptarea unui stil de viață sănătos, care să contribuie la dezvoltarea armonioasă sub aspect psihico-fizic al acestora, prin cunoașterea conținutului de educație pentru sănătate.

Activităţile propuse în cadrul proiectului sunt variate: sesiuni de informare cu psiholog, nutriționist, medic ginecolog, activităţi de documentare  pe diferite teme din domeniul sănătăţii, elaborarea unor produse în cadrul unor ateliere de lucru, prin care să popularizeze şi în rândul colegilor noţiunile despre sănătate care trebuie ştiute şi repectate. Estimăm că elevii din grupul țintă vor deveni ambasadorii acestor practici în familiile lor și în comunitatea locală.

La nivelul Colegiului Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian”, echipa de proiect este formată din consilier educativ prof. coordonator Gabriela Petruș, director prof. Marius-Mirel Matyas, director adjunct prof. Flavia Negrea, consilier școlar prof. Aniela Lung și prof. Zinia Matyas.

La începutul lunii noiembrie  a avut loc prima activitate din cadrul proiectului, intitulată “SALUTUL VIRTUAL”, o întâlnire virtuală între echipele din școlile partenere. Fiecare echipă participantă a realizat pentru această etapă un poster sugestiv pentru tema aleasă, care conține atât numele echipei participante, cât și mesajul pe care dorește să-l transmită în cadrul acestui proiect. A fost o activitate foarte productivă în care elevii din școlile partenere și-au prezentat localitatea, școala, și-au împărtășit pasiunile unii altora și au vorbit despre motivul înscrierii în acest proiect. Întâlnirea s-a încheiat într-o notă optimistă și cu dorința unei noi revederi!

 

Consilier educativ, prof. Gabriela Petruș

Leave a Comment