Programul încărcat amână inspecţiile şcolare generale

 

Două unităţi de învăţământ din Sălaj vor fi verificate de inspectori abia în anul şcolar viitor. Este vorba de Şcoala Gimnazială „Petri Mor” din Nuşfalău şi Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj a decis amânarea inspecţiilor generale în cele două unităţi şcolare, programate pentru perioada 5-9 mai, motivul fiind supraîncărcării programului în intervalul respectiv.
Primele inspecţii tematice programate pentru semestrul al doilea al anului în curs au debutat în 17 februarie, vizând, în principal, verificarea calităţii demersului didactic din semestrul I. Printre principalele obiective se numără: verificarea avizării programelor şcolare pentru disciplinele opţionale de către inspectorii şcolari de specialitate, a documentelor manageriale menite să conducă la optimizarea procesului educativ, a portofoliilor de activitate ale comisiilor pentru combaterea absenteismului şi abandonului şcolar. De asemenea, se va verifica şi modul în care este implementat programul “A doua şansă”, precum şi nivelul de pregătire a simulărilor examenelor naţionale, a olimpiadelor şi concursurilor şcolare.
Conform graficului întocmit de ISJ Sălaj, în această lună, inspectorii şcolari se află în unităţile de învăţământ din Nuşfalău, Coşeiu şi Şimleu Silvaniei, unde au loc preinspecţii.
Ultima inspecţie tematică din acest an şcolar se va desfăşura în 14 iunie, când reprezentanţii ISJ Sălaj vor verifica modul de organizare a şcolilor pentru examenele naţionale, precum şi stadiul de pregătire al acestora pentru încheierea anului şcolar.

4 Thoughts to “Programul încărcat amână inspecţiile şcolare generale”

  1. […] Via: Programul încărcat amână inspecţiile şcolare generale […]

  2. Anonim

    Da, și cine a supraîncărcat programul, nu cumva taman ISJ Salaj, în excesul său de zel inspectorist, dându-și cu stângul în dreptul? În ultimele 3-4 decenii nu au existat atâtea inspecții cât în mandatul acestui Bancea. Cei incapabili și ineficienți sporesc birocrația!

  3. Anonim

    mai bine ar inspecta scoli cu probleme unde inspectorii nu vin la ore cu saptamanile

Leave a Comment