Probe de Bacalaureat promovate cu nota zero

Probe de Bacalaureat promovate cu nota zeroProbele orale de la Bacalaureatul din acest an se trec doar prin simpla participare la examen. Asta rezulta din faptul ca Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului a introdus noile probe orale in examenul de bacalaureat, fara a stabili si punctajul pentru evaluarea candidatilor.

Drept urmare, elevii de clasa a XII-a care vor da probele de limba romana, competente digitale si limba straina, ar putea primi certificate chiar daca nu stiu nimic. Conform metodologiei, candidatii nu sunt respinsi sau admisi, ci primesc certificate de competente. Astfel, cu un punctaj zero, elevii obtin nivelul de incepatori si merg mai departe la probele scrise.

La proba de competente digitale, de exemplu, Ministerul Educatiei nu a introdus aceleasi standarde ca la nivel european. Reprezentantii Licentei Europene de Operare pe Computer din Romania sustin ca promovarea examenului de competente digitale se face cu 75 la suta din puncte.

Anul trecut, ei au si facut o simulare, din care reiese ca peste jumatate dintre liceeni nu au promovat. Reprezentantii Ministerului Educatiei recunosc ca punctajele nu sunt compatibile cu cele europene. Ei spun insa ca vor remedia aceste lucruri, cu siguranta in metodologia care va decurge din noua lege a educatiei. Primele probe ale Bacalaureatului vor avea loc la mijlocul lunii viitoare.

Alte articole

Leave a Comment