Legea Educatiei se aplica de maine

Legea Educatiei se aplica de maine

Noua Lege a Educatiei Nationale se va pune in aplicare incepand de maine, la 30 de zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial.

Fac exceptie de la aceste prevederi cateva masuri, ca de exemplu introducerea clasei pregatitoare in invatamantul primar, care va intra in vigoare incepand cu anul scolar 2012 – 2013. De asemenea, masura introducerii clasei a IX-a in invatamantul gimnazial se aplica incepand cu generatia de elevi care intra in clasa a V-a in anul scolar 2011 – 2012. Tot ei vor fi si prima generatie care va da admiterea la liceu in conformitate cu prevederile Legii Educatiei Nationale.

Masura acordarii a 500 de euro pentru educatia permanenta a fiecarui nou-nascut se va aplica incepand din anul 2013, iar masura privind introducerea costului standard per elev si a principiului finantarea urmeaza elevul se aplica din anul 2012. Tot de atunci intra in vigoare si prevederile articolului 8 din lege, privind finantarea Educatiei Nationale. Normele si metodologiile de aplicare ale acestei legi nu au fost inca elaborate, pentru aplicarea tuturor prevederilor fiind necesare aproximativ 100 de ordine si hotarari de guvern.

Leave a Comment