Ultima strigare pentru înscrierile în clasa pregătitoare

 

Cea de-a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I se apropie de final. Părinţii mai au la dispoziţie o singură zi pentru a-şi înscrie copiii în învăţământul primar, respectiv vineri, 4 aprilie, urmând ca în 11 aprilie să fie afişate rezultatele finale.
Conform unei centralizări întocmite de Ministerul Educaţiei, până luni, 31 martie, ora 20, adică la jumătatea celei de-a doua etape de înscrieri, au fost înscrişi doar 58 de copii, din care doar doi şi-au trecut pe cererea-tip trei unităţi de învăţământ, restul exprimându-şi o singură opţiune.
La încheierea primei etape de înscrieri, potrivit statisticilor Ministerului, în Sălaj, au rămas disponibile circa 386 de locuri, în 66 de unităţi şcolare. Atfel, din totalul celor peste 2.480 de locuri aprobate pentru anul şcolar 2014-2015, au fost ocupate în urma primelor repartizări circa 99,3 la sută, rămânând doar 15 cereri nesoluţionate.
Cele mai căutate unităţi de învăţământ din judeţ s-au dovedit a fi Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Marca. La polul opus s-au aflat Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida, Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău şi Liceul Tehnologic nr. 1 Gîlgău.
Pentru anul şcolar 2014-2015, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, au fost aprobate peste 132 de clase. Cea mai generoasă ofertă a fost cea a Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Zalău, unde au fost disponibile 100 de locuri, urmată de cele ale şcolilor gimnaziale “Simion Bărnuţiu” şi “Corneliu Coposu”, unde au fost aprobate câte trei clase. În Şimleu Silvaniei, cele mai multe clase au fost aprobate la Şcoala Gimnazială “Silvania”, în timp ce la şcolile jibouane au fost disponibile circa 98 de locuri, mai exact, câte două clase pregătitoare la fiecare din cele două unităţi de învăţământ, iar în Cehu Silvaniei, au fost aprobate, în total, doar două astfel de clase.

Leave a Comment