Fundaţia Mişcarea Populară cataloghează începutul de an şcolar ca fiind dezastruos

„Experţii Fundaţiei Mişcarea Populară au monitorizat cu mare atenţie cum a decurs începutul de an şcolar. Fundaţia Mişcarea Populară a tras o serie de concluzii, deloc plăcute pentru părinţi, copii şi guvernanţi”, a arătat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Lia Stanca, liderul Fundaţiei Mişcarea Populară Sălaj. Potrivit sursei amintite, şi la această oră, există foarte multe şcoli în care catedrele nu sunt ocupate, fapt care debusolează copiii care, la început de an şcolar, nu ştiu ce cadre didactice au. O altă problemă înregistrată de către cei de la Fundaţia Mişcarea Populară constă în faptul că nu toate şcolile şi clasele au orarul pregătit. „Copiii care au dreptul la rechizite gratuite nu le-au primit din prima zi de şcoală. Părinţii sunt puşi pe drumuri pentru a veni cu teancuri de adeverinţe, pentru că elevii care au acest drept trebuie să primească rechizite. Apoi, am mai constatat că sumele pentru naveta copiilor au fost drastic reduse şi, în multe cazuri, banii nici nu au fost transmişi familiilor. De aceea, în acest an, avem minimum istoric la numărul de copii înscrişi în clasa a IX-a de liceu. De asemenea, sunt multe cazuri în care primăriile nu au alocat bani pentru naveta profesorilor. Foarte multe clase, mai ales clasa pregătitoare şi clasa I sunt supraaglomerate. Mai mult, există cadre didactice de calitate nu au primit posturi pe măsura calificării lor, ele revenind pilelor şi clientelei politice. Din păcate, toate acestea, şi multe altele, sunt probleme pe care părinţii le sesizează, dar nimeni nu este de partea lor”, este de părere liderul Fundaţiei Mişcarea Populară Sălaj.
Lia Stanca a mai subliniat că, pentru a remedia măcar o parte din greşelile făcute de actualii guvernanţi, Fundaţia Mişcarea Populară face un pas către părinţi şi elevi. Astfel, ca o primă acţiune, Fundaţia Mişcarea Populară va demara o campanie de informare a părinţilor copiilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, referitoare la testările pe care elevii le vor parcurge, în premieră, în acest an. „Aceste testări sunt benefice, dar ele nu vor da rezultate decât dacă toţi părinţii sunt perfect informaţi. În urma unor grupuri de lucru organizate cu părinţii, am selectat întrebările pe care ei şi le pun, iar noi vom veni cu răspunsuri. Educaţia nu are culoare politică, de aceea vrem ca toţi părinţii să beneficieze de expertiza noastră, de aceea vom distribui pe e-mail, dar şi în scris, pliante pentru părinţi, copii şi bunici, astfel încât aceste evaluări, introduse prin Legea educaţiei, să îşi atingă scopul”, susţine Lia Stanca, care a adăugat în final că, în acest an şcolar, Fundaţia Mişcarea Populară va organiza mai multe activităţi educaţionale, cum ar fi: campanii de informare pentru părinţi; after-school pentru copiii care au cel mai mult nevoie; activităţi sportive şi culturale; sprijinirea copiilor cu dificultăţi; acţiuni pentru reducerea abandonului şcolar.

Alte articole

9 Thoughts to “Fundaţia Mişcarea Populară cataloghează începutul de an şcolar ca fiind dezastruos”

 1. Anonim

  FELICITARI ,DOAMNA LIA !

 2. Anonim

  Aveti dreptate doamna lia nu se mai poate asa

 3. Anonim

  sa va tieti de cuvint

 4. Anonim

  ca tare bine ziceti

 5. Penibila interventie

  Oare ca adevar absolut rosteste domnuca asta?!
  Bineinteles, monent politic clar, de bagatu-so singura-n seama…

 6. Anonim

  Cucoana asta este in pragul falimentului, nu plateste nici banci, nici salarii si spera sa se salveze prin politica facand pe justitiara…
  Vai de capul ei!!!!

 7. Anonim

  Iata specialistii in educatie ai miscarii.asteptam exemple, nu doar afirmatii. Cred ca a primit materialul prin fax de la partidulet si l-a citit cu intonatie. Apropo, ziaristii prezenti au intrebat-o de unde stie ce vorbeste? De unde s-a informat ? Vai de capul nostru cu asa pretendenti la politichie !

 8. Anonim

  Dar de pensionarii care sunt inca la catedra? Ce ziceti? Profesorii tineri nu au loc de munca din cauza acestor oameni Catedrele sunt ocupate de acesti pensionari care beneficiaza si de pensie si de plata cu ore. Si altul nu are nimic. Si toate acestea se desfasoara sub indrumarea Inspectoratului, a primarului, a directorilor. La Sc. Simion Barnutiu sunt vreo 6 pensionari pe catedre de multi ani.

 9. Anonim

  asa vobesc pana ajung sus dupa care o fac si ei mai rau ca astia doar neam ars si nu o data

Leave a Comment