Concursul de creaţie literară pentru liceeni “Iuliu Suciu” şi-a desemnat câştigătorii

Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Zalău a găzduit la finalul săptămânii trecute festivitatea de premiere a celor mai bune creaţii literare, aparţinând elevilor liceeni, înscrise în Concursul judeţean de creaţie literară pentru elevi “Iuliu Suciu”. Concursul, aflat la cea de a XX-a ediţie, a fost iniţiat şi organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău şi Cenaclul literar ”Silvania”, cu sprijinul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj. După cum a explicat în deschiderea evenimentului Marcel Lucaciu, preşedintele Cenaclului, la concursul desfăşurat pe două secţiuni, proză şi poezie, au fost înscrise 17 lucrări. Astfel, juriul alcătuit din Marcel Lucaciu – preşedintele Cenaclului ”Silvania” şi scriitorii Daniel Săuca, Ion Piţoiu-Dragomir, Ileana Petrean-Păuşan şi Daniel Hoblea au evalut lucrările elevilor şi au acordat şase premii.

La secţiunea proză, premiul I a fost obţinut de elevul Nagy Kulcsar Robert Emanuel, de la Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou; premiul al II-lea a fost acordat elevei Cristina Talpoș, de la Colegiul Național “Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, iar premiul al III-lea i-a revenit elevei Iris Kiraly, de la Colegiul Național “Silvania” Zalău.

La secţiunea poezie, premiul I a fost obţinut de eleva Bianca Temeş, de la Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău; premiul II i-a revenit elevei Dana Chende de la Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” Jibou, iar premiul III a ajuns la eleva Lavinia Chira – elevă la Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” Jibou. Tot la această secţiune au fost acordate şi două menţiuni care au revenit elevilor Lucian Cupşa şi Cristian Vulpe – elevi ai Colegiului Naţional “Silvania” Zalău.

De asemenea, cea mai bună lucrare, înscrisă în concurs, aparţine elevei Cristinei Chițu, din clasa a XI-a de la Colegiul Național ”Silvania”Zalău, care a primit Premiul ”Iuliu Suciu”, înmânat la soția regretatului profesor, Valeria Suciu.

În cadrul evenimentului, participanţii au avut parte şi de un program artistic susţinut de profesorii de muzică Szabo Kovari, Ionuţ Dârjan şi elevul Darius Stoica – vioară.

Organizatorii Concursului intenționează ca lucrările premiate să fie publicate, într-o nouă antologie depoezie și proză. Până în prezent, au apărut trei astfel de antologii, sub genericul „Zbor”.

2 Thoughts to “Concursul de creaţie literară pentru liceeni “Iuliu Suciu” şi-a desemnat câştigătorii”

  1. f

    dinu iancu ce face de apare in poza ???

Leave a Comment