Sorin Paşca, primul medic sălăjean trimis după gratii

 

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au admis, în cursul zilei de joi, 11 iunie, apelul formulat de Parchetul pe lângă Tribunalul Sălaj împotriva sentinţei, din luna ianuarie a acestui an, a Tribunalului Sălaj. Potrivit minutei şedinţei, sentinţa instanţei sălăjene a fost desfiinţată în parte sub aspectul laturii penale a cauzei, pronunţând o nouă hotărâre. „Majorează pedeapsa aplicată inculpatului Paşca Sorin Mircea, de la doi ani închisoare şi interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. c Cod penal, respectiv dreptul de a exercita funcţia de medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală Sălaj aparţinând de Casă Judeţeană de Pensii Sălaj, pe timp de un an după executarea pedepsei principale la: doi ani şi patru luni închisoare şi interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. c Cod penal, respectiv dreptul de a exercita funcţia de medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală Sălaj aparţinând de Casă Judeţeană de Pensii Sălaj, pe timp de un an după executarea pedepsei principale”, se precizează în sursa citată. Decizia este definitivă.

Sorin Paşca a ajuns în după-amiaza zilei de vineri, 12 iunie, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al instituţiei, Maria Cristea, mandatul de arestare a fost emis de către Tribunalul Sălaj a doua zi după pronunţarea magistraţilor Curţii de Apel Cluj, respectiv în cursul zilei de vineri. „Acesta s-a predat vineri după-amiază Poliţiei oraşului Şimleu Silvaniei, localitate în care îşi are domiciliul, ulterior, fiind adus la IPJ Sălaj. Aici, va sta pentru câteva zile în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, după care va fi transferat la penitenciar pentru executarea pedepsei”, a precizat reprezentantul Poliţiei Sălaj. Cel mai probabil, medicul îşi va ispăşi pedeapsa la Satu Mare.

Reamintim că sentinţa a fost pronunţată în 6 ianuarie de către magistraţii sălăjeni, medicul fiind condamnat la doi de închisoare cu executare în regim de detenţie şi i-a fost interzis dreptului de a exercita funcţia de medic expert al asigurărilor sociale în cadrul Oficiului amintit timp de un an după executarea pedepsei principale.
Totodată “s-a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 17.485 de lei şi 3.576 de lei (contravaloarea sumei de 800 euro la cursul BNR de 4.461 lei/euro) şi instituirea sechestrului asigurator asupra următoarelor sume : 4.740 lei, 7.375 euro, 200 franci elveţieni, 40 dolari canadieni, 60 kuna, 7.867 de dolari americani, consemnaţi la CEC Bank pe numele medicului, până la concurenţa sumei de 21.061 lei, urmând ca diferenţa să îi fie restituită acestuia. De asemenea, s-a dispus restituirea către inculpatul a unui colet sigilat conţinând bijuterii şi lingouri, aflat spre păstrare la Trezorerie municipiului Zalău şi ridicarea sechestrului asigurator aplicat prin ordonanţa din data de 20 ianuarie 2014 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj”, a precizat la acea vreme purtătorul de cuvânt al instanţei sălăjene, judecător Maria Ştef.
Potrivit procurorilor sălăjeni, în perioada 2 decembrie 2013-15 ianuarie 2014, medicul a încasat de la pacienţi 17.485 de lei şi 800 de euro pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu. Anchetatorii au reţinut în sarcina lui Paşca 199 de infracţiuni de luare de mită. “Sumele pe care le primea Paşca variau între 100 şi 500 de lei, în funcţie de serviciile pe care le solicita pacientul: reevaluare, prelungirea concediului medical, încadrarea într-un grad de handicap”, a precizat sursa citată

9 Thoughts to “Sorin Paşca, primul medic sălăjean trimis după gratii”

 1. Anonim

  Doar un medic a fost arestat în Sălaj?

  1. Dexter

   Nu se discuta arestarea preventiva in articol ci condamnarea la închisoare. Daca extragi din context si adaugi ce vrei tu, iese un caca.

   1. Anonim

    dexter, tu la ce esti medic?

 2. dana

  Gândurile şi aspiraţiile voastre predominante devin realitate. Lucrurile la care vă gândiţi şi modul în care gândiţi vă vor determina sănătatea, bogăţia şi fericirea în fiecare domeniu al vieţii. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:stanciu.dana1965@yahoo.com

 3. MAG

  Oferim GRATUIT prin email, UN CURS COMPLET DE INSTRUIRE 12 zile, dupa care NUMAI DACA DORITI, VALORIFICATI TIMPUL LIBER SI CASTIGATI BANI in functie de implicare si realizari, incheind contract legal in baza unui PROIECT inedit. Pentru detalii, trimiteți mesajul INFO la adresa de email: mag_instal@yahoo.com

 4. Anonim

  A fost f arogant , in comparatie cu fratele , de fapt nu exista termen de comparatie

 5. Anonim

  Pe la chirurgie Zalau cand trec domnii procurori?

 6. Anonim

  La nașteri când mergeți? Că ăia sunt mai rau ca veterinarii!

 7. Anonim

  Sa mearga la nasteri si sa ce? Faceti plangere daca vi se cer bani si atunci o sa mearga si acolo.

Leave a Comment