Ursul a dat iama într-o gospodărie din Hida

Un urs a dat iama într-o gospodărie din satul Păduriş, comuna Hida şi a creat panică în rândul localnicilor. În cursul nopţii de luni spre marți, 14-15 iunie, un urs a atacat gospodăria unui localnic şi a distrus mai multe  familii de albine. Localnicii sunt speriaţi pentru că în zonă au mai fost semnalate astfel de “apariții” în urmă cu doi ani. Primarul comunei Hida a făcut un apel către cetăţeni şi îi înştiinţează să fie vigilenţi. “În zona Mănăstirea Strâmba a revenit din nou ursul. Posibil să fie același urs care a făcut aceleași distrugeri cu ceva timp în urmă. Proprietarul din zona respectivă a fost plecat câteva zile, iar când s-a întors a găsit stupina distrusă”, a precizat edilul. Comunitatea în care a revenit mamiferul se află în apropierea Mănăstirii Strâmba – cunoscut loc de pelerinaj pentru credincioşi, şi însumează 14 gospodării.

Cinci urşi semnalați lângă comunitățile din Sălaj, în ultimii ani 

Reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Pescarilor şi Vânătorilor Sportivi (AJVPS) Sălaj, spun că în urmă cu doi ani a mai fost semnalată prezenţa urşilor pe meleaguri sălăjene, în comuna Buciumi, patru la număr: o ursoaică cu doi pui şi un mascul. Autorităţile s-au sesizat şi au început procedurile pentru relocarea lor. “Știm despre apariția urșilor în județul nostru, cinci la număr. Patru în zona Buciumi și unul în zona Hida – Strâmba. Am făcut solicitări pentru relocarea lor în zone specifice, inclusiv la rezervația de urși de la Zărnești, însă din păcate răspunsurile primite de peste tot nu au fost favorabile pentru a putea fi relocați”, a precizat reprezentantul AJVPS Sălaj Cristian Crișan.

Alte articole

One Thought to “Ursul a dat iama într-o gospodărie din Hida”

  1. Anonim

    Da de ce sa-i reloce sau sa-i omoare ? Padurile astea au fost ale lor dinainte de a fi noi aici.Ia sa interzicem noi exportul a tot ceea ce creste in padure si sa le lasam lor hrana respectiva. N-o sa mai vedeti unul prin zonele populate.Parca noi eram aia care nu ne vindem tara.Sau nu?

Leave a Comment