Trezit din somn de pompieri

Trezit din somn de pompieri

Un tanar in varsta de 22 de ani, din Zalau, a fost trezit din somn de catre pompierii militari, in seara zilei de marti, dupa ce colegul acestuia de apartament nu a reusit sa deschida usa blocata. Nici bataile insistente in usa si nici apelurile telefonice nu au fost de ajuns sa-l trezeasca pe tanarul adormit.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat ca pompierii militari au intervenit cu scara culisabila pentru a intra in apartamentul situat la etajul trei al blocului de locuinte. Detasamentul de pompieri Zalau a fost solicitat sa intervina marti seara, la ora 21.10, pentru a debloca usa unui apartament dintr-un imobil de pe strada Pacii din municipiul Zalau. Pompierii militari au fost sesizati de catre un tanar ca inauntru se afla colegul sau de apartament care nu raspundea la apelurile telefonice si la bataile in usa, iar yala era blocata din interior. S-a intervenit cu ajutorul scarii culisabile, cadrele inspectoratului intrand prin balconul apartamentului de la etajul trei, a declarat purtatorul de cuvant. Potrivit acestuia, pompierii l-au gasit pe tanarul de 22 de ani dormind.

In pericol sa-i arda casa

Un simleuan a trecut prin momente de groaza in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce acoperisul casei i-a luat foc. Omul a anuntat imediat autoritatile. Purtatorul de cuvant al ISU Salaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat ca Sectia de pompieri Simleu a fost solicitata sa intervina, in jurul orei 2.25, pentru a stinge incendiul izbucnit la o gospodarie de pe strada Argesului din orasul Simleu Silvaniei. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta pe aproximativ noua metri patrati si exista pericolul de propagare la intreg acoperisul. Din fericire, incendiul a fost stins la timp. Au ars insa o parte din grinzi, vata minerala si folie protectoare si au fost deteriorate mai multe placi de rigips, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, cauza probabila de incendiu a fost efectul termic al cosului de fum.

Leave a Comment