Traficul greoi și parcările efectuate haotic blochează activități importante în Zalău

Traficul de pe străzile municipiului Zalău, cu precădere la orele dimineții și după ora 16, a ajuns să pună bețe în roate și activităților de care depinde sănătatea publică a orașului. Numărul insuficient de locuri de parcare dar și parcările haotice, efectuate iresponsabil de unii șoferi , de multe ori ilegale, creșterea într-un ritm fără precedent al înmatriculărilor în ultimul an fac din traficul micului nostru municipiu, un calvar. Multe din străzile municipiului sunt foarte înguste, unii șoferi circulă pe contrasens, iar de aici și până la un blocaj în toată regula nu mai este decât un pas.

Joi, la ora 9, pe strada Crișan, mașina de salubritate a societății care răspunde de ridicarea deșeurilor menajere în municipiu, a rămas pur și simplu blocată, fiind în imposibilitatea de a mai înainta. La câțiva milimetri de coloana de mașini parcate în fața blocurilor și cu remorca înțepenită în coronamentul arborilor, autospeciala Brantner a staționat timp de mai multe minute, în spatele ei formându-se o coadă de zeci de autovehicule. Parcarea de pe această stradă, deși legală, este, dacă nu prost concepută, amplasată pe o stradă cu lățime insuficientă pentru a mai putea lăsa loc autovehiculelor mai mari, în special a celor de intervenție.

Cu eforturi foarte mari și manevre efectuate înainte și înapoi, pe “distanțe” de câțiva centimetri, în cele din urma vehiculul cu care operatorii de salubritate ridică gunoiul din oraș a reușit să înainteze. Șoferii claxonau enervați, neîțelegând faptul că șoferul autospecialei pur și simplu nu mai avea ce să facă. Evident că salariații societății nu pot lăsa autospeciala parcată în plin bulevard, pentru a lua apoi străzile și străduțele la pas, cu sacii de gunoi în spinare. Iată că am ajuns în situația de nu mai putea funcționa în multe privințe, toate importante, din cauza unui lanț întreg de probleme cărora pare că nu le mai putem da de capăt.

Astfel de situații par să devină tot mai dese, iar dacă cea petrecută joi nu a implicat o urgență majoră, ne întrebăm, oare ce s-ar întâmpla dacă o autospecială de intervenție a Pompierilor ar trece printr-o astfel de situație, în timp ce se află într-o misiune în care de fiecare secundă pierdută depinde viața sau bunul unui zălăuan.

 

 

2 Thoughts to “Traficul greoi și parcările efectuate haotic blochează activități importante în Zalău”

 1. Anonim

  pai de ce nu merg si ei la ora 5 dimineta sa ridice de la blocuri unde greu de intrat la ora aia nu este trafic! Orcum soferii de la ei sant de doi bani nu stiu sa conduca sant zone unde ar putea sa intra si refuza !

 2. Anonim

  dublati impozitele pe toate masinile sub 3,5 tone
  scoati in afara orasului toate masinle peste 3,5 tone, sa nu mai aiba dreptul de parcare pe domeniul public si privat al primariei.
  interzicerea parcarii pe domeniul public si privat al primariei, a autorurismelor scoase la vandut, precum si a tuturor acelor plaforme auto care aum umplut orasul
  dublarea / triplarea taxelor si tarifelor pentru inchirierea parcarilor, a tarifului orar (sa-l mai dubleze odata cel putin pe zona central, de la 2 lei / ora undeva la 3-4-5 lei / ora )
  dublarea / triplarea amenzilor date de cei de la PARCARI si cel mai important :
  PRIMARUL SA DEA UNDA VERDE LA RIDICAT MASINI ! cu taxare de minim 200 lei ridicatul, plus 10-20 de lei /ora depozitare

Leave a Comment