Soferii, amendati la greu de politistii salajeni

Soferii, amendati la greu de politistii salajeni

Peste 1.000 de sanctiuni contraventionale insumand amenzi in valoare de aproximativ 110.000 de lei au fost aplicate, in doar o saptamana, de politistii salajeni. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Maria Cristea, a declarat ca majoritatea sanctiunilor au fost scrise pe numele conducatorilor auto, aproape jumatate dintre acestia incalcand limita legale de viteza.

In perioada 28 ianuarie – 3 februarie, politistii Serviciului Rutier Salaj au constatat 1.058 de sanctiuni contraventionale si sase fapte de natura penala. Dintre sanctiunile aplicate, 958 au revenit conducatorilor auto care au savarsit diferite abateri in trafic – 414 pentru conducerea autovehiculelor cu viteza peste limita legala. Mai mult, pe langa amenda primita, 46 de soferi au ramas si fara permisul de conducere, a declarat purtatorul de cuvant.

Tot in saptamana analizata, 76 de pietoni au fost sanctionati contraventional pentru ca au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 19 persoane au fost depistate in timp ce se deplasau pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator si trei persoane care conduceau carute fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

De asemenea au fost retinute si 12 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Pentru identificarea participantilor indisciplinati din trafic, politistii desfasoara zilnic actiuni. Astfel, in perioada 7-13 februarie, politistii rutieri vor organiza actiuni preventive vizand cu precadere respectarea regulilor de circulatie de catre pietoni, precum si respectarea regulilor de circulatie de catre conducatorii auto pe linia vitezei si depasirii neregulamentare. De asemenea, vor avea in vedere si conducerea autoturismelor sub influenta bauturilor alcoolice.

Leave a Comment