Scandal între doi frați într-o garsonieră din Zalău. Unul a murit din cauza alcoolului

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 49 de ani a fost descoperit de oamenii legii în cursul zilei de luni, 8 august, într-o garsonieră din Zalău. Din câte se pare decesul ar fi survenit în urma unui scandal între doi frați. Deși unul dintre frați a fost lovit cu un pahar în cap, cauza morții stabilită de medicii legiști este intoxicația cu alcool.

După cum a precizat Sorin Flonta – prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, luni – 8 august, în jurul orei 15, organele de cercetare penală ale poliției judiciare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 5-8 august, pe fondul consumului de alcool, S.F. l-a lovit pe fratele său S.A. în zona capului cu un pahar de sticlă, cauzându-i leziuni care au condus la decesul acestuia. Fapta, care a făcut obiectul actului de sesizare, a avut loc într-o garsonieră din Zalău, unde a fost identificat cadavrul victimei care prezenta urme de violență în zona capului. Astfel, procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de omor săvârșită asupra unui membru de familie, conform Codul Penal, iar suspectul S.F. a fost reținut pentru 24 de ore. „În cauză s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale, iar din constatările preliminare comunicate de Serviciul de Medicină Legală Sălaj, din 9 august, a rezultat faptul că decesul victimei a fost datorat intoxicației acute etilice (intoxicație cu alcool). Totodată, din constatările preliminare medico-legale rezultă faptul că leziunile traumatice identificate la nivelul capului au necesitat 3-4 zile de îngijiri medicale, însă între aceste leziuni și decesul victimei nu există legătură de cauzalitate. În aceste condiții s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiune de omor asupra unui membru de familie în infracțiunea de loviri sau alte violențe asupra unui membru de familie (…)”, se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. Pe această cale procurorii informează că, potrivit legii, nu se poate reține săvârșirea unei infracțiuni intenționate contra vieții decât în situația în care leziunile traumatice și deces există legătură de cauzalitate. „Precizăm faptul că măsurile procesuale au fost dipuse în cauză prin prisma necesității efectuării cu celeritate a cercetărilor într-o cauză în care fapta sesizată era de o gravitate deosebită, dar aceste măsuri procesuale nu au aptitudinea de a înfrânge principiul prezumției de nevinovăție”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Sorin Flonta.

foto cu caracter informativ

One Thought to “Scandal între doi frați într-o garsonieră din Zalău. Unul a murit din cauza alcoolului”

  1. Unde i lege nu e tocmeala

    Toti nebunii umbla liber in Zalau,pana nu se ntampla ceva grau nu se iau masuri poate.Bode e de vina si legile de rahat!!!

Leave a Comment