Sălăjenii, codaşi la urne

Prima raportare oficială de la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sălaj, de la ora 11,30, arată faptul că 6,77 la sută din sălăjenii cu drept de vot s-au prezentat la urne astăzi, 16 noiembrie 2014, până la ora 10, pentru a-şi alege preşedintele. După cum a explicat Patriţiu Dărăban, preşedintele BEJ Sălaj, până la ora precizată, în mediul rural prezenţa la vot a fost de 6,93 la sută, în timp ce în mediul urban sălăjenii s-au prezentat la vot în proporţie de 6,57 la sută. Numărul sălăjenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie 2014 este de 200.138 de persoane.
Statistica privind prezenţa la vot la nivel naţional arată faptul că, până la ora 10, 8,53 la sută din românii cu drept de vot s-au prezentat la urne: 8,52 în mediul urban şi 8,72 în mediul rural. Judeţele în care s-a înregistrat cea mai mai mare prezenţă în secţiile de votare sunt: Olt, Teleorman, Ilfov, Dâmboviţa şi Dolj. La polul opus, cu cea mai slabă prezenţă la vot, se află judeţele: Harghita, Covasna, Maramureş, Sălaj şi Suceava.

PSD Sălaj – sesizare la BEJ

Ca urmare a unei sesizări depuse în cursul zilei de sâmbătă, 15 noiembrie, de către PSD filiala Sălaj la BEJ, preşedintele secţiei de votare numărul 11, Casa de Cultură a Sindicatelor, a fost înlocuit. Potrivit preşedintelui BEJ Sălaj, filiala judeţeană a partidului precizat a sesizat faptul că, preşedintele secţiei  a distribuit pe un site de solicializare diferite materiale prin care îşi arăta simpatia faţă de un candidat la prezindenţiale, fapt interzis de lege. În urma verificărilor, BEJ Sălaj a admis că sesizarea este întemeiată şi preşedintele secţiei de votare numărul 11 din municipiul Zalău a fost schimbat.

2 Thoughts to “Sălăjenii, codaşi la urne”

  1. Anonim

    Las’ c-o să aibă grijă pedeseriștii să îmbunătățească procentu’ prin listele suplimentare cu „Fonta, să ne mărește salaru’”

  2. anonim

    Mergeti salajeni la vot si votati Klaus IOHANNIS
    ca n-o sa va para rau.

Leave a Comment