Ratările au făcut diferenţa

HCM Râmnicu Vâlcea – HC Zalău 28 – 25 (12 – 11)

Foşti colegi pe banca echipei naţionale de handbal a României, Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi s-au întâlnit sâmbătă, la Vâlcea, pentru prima dată într-un duel direct în acest sezon. Câştig de cauză a avut al doilea, echipa acestuia, HCM Râmnicu Vâlcea, impunându-se cu scorul de 28 – 25 în faţa Zalăului. Ambele reprize au fost echilibrate, în special prima, în care gazdele au intrat cu avantaj minim la vestiare, 12 – 11. Zalăul a început mai bine şi a condus cu 8 – 5, însă, două erori de arbitraj au echilibrat din nou jocul. Formaţia de la poalele Meseşului a ţinut aproape până spre final, dar în minutul 51, la scorul de 22 – 20 pentru gazde, arbitrii i-au anulat un gol Zalăului, dând şi o eliminare împotriva formaţiei noastre. „A fost momentul cheie al partidei, fiindcă aici s-a rupt totul”. Adversarele s-au desprins la 25 – 20, iar meciul era deja jucat la acest scor”, a afirmat managerul Gheorghe Tadici, care s-a arătat dezamăgit şi de numărul mare de ratări ale elevelor sale. „Am ratat 11 ocazii din situaţie de unu la unu, iar cele mai multe ratări le-a avut Crina Pintea. Nici extremele nu ne-au ajutat deloc, iar în poartă, Cheţa a avut o evoluţie oscilantă. A apărat mingi foarte grele, dar a şi primit goluri uşoare. Am înlocuit-o la un moment dat cu Inculeţ, dar evoluţiei ei a lăsat de dorit”, a mai precizat tehnicianul zălăuan.
Gheorghe Tadici a făcut şi o comparaţie între cele două loturi. „Nu poţi să le compari pe Janina Luca, pe Vădineanu, pe Cherăscu sau pe Gogoriţă cu jucătoarele noastre. În poartă, Smedescu face cât Cheţa şi Inculeţ la un loc”, este de părere antrenorul Zalăului.
Unul dintre portarii formaţiei Vâlcene este zălăuanca Cristina Sîntămărean, însă fostul portar al Zalăului a intrat în teren doar la două aruncări de la şapte metri, pe care nu a reuşit să le apere.
Ramintim că anul trecut, Zalăul s-a impus cu 28 – 18 pe terenul formaţiei vâlcene, după o pauză de opt ani în care nu a mai reuşit să câştige în Zăvoi. Însă, faţă de anul trecut, clubul vâlcean a făcut câteva achiziţii importante.
Partida de la Vâlcea a fost ultima din acest an pentru HC Zalău, Liga Naţională revenind abia în 11 ianuarie 2015, cu prima etapă din retur, când Zalăul va evolua pe terenul celor de la CSM Bucureşti. Pentru o parte dintre handbalistele care activează în campionatul intern urmează acţiunea lotului naţional care se va încheia cu turneul final al Campionatului European din Ungaria şi Croaţia, programat în perioada 7 – 21 decembrie.
Cele mai bune marcatoare ale Zalăului în paritda de la Vâlcea au fost: Diana Puiu (9/6 din 7 metri), Georgiana Ciuciulete (5), Claudia Constantinescu (4) şi Crina Pintea (3).

One Thought to “Ratările au făcut diferenţa”

  1. Spectattor

    Cite jucatoare are Vilcea la nationala si cite Zalau?Iarasi gasesti scuze d-le Tadici.

Leave a Comment