Recrutări pentru şcolile de jandarmi: Sute de locuri sunt disponibile în această vară

Se caută jandarmi, şi nu puţini. 760 de locuri sunt disponibile în şcolile de jandarmi din ţară la admiterea din această vară. Cele mai multe sunt pentru posturile de subofiţeri, unde durata de şcolarizare a fost redusă la un singur an. Iar salariul nu este de neglijat: începe de la aproape trei mii de lei şi poate depăşi o mie de euro pentru cei care lucrează la intervenţie şi adună ore suplimentare în weekend.

Decizia Ministerului de Interne de a reduce durata Şcolii Militare de Subofiţeri de la doi ani la un singur an are drept scop creșterea numărului de absolvenţi care să compenseze pensionăriile din ultimii ani.

Un număr de 17 tineri din județul Sălaj urmează cursurile instituţiilor de învăţământ postliceal în care se pregătesc viitoarele cadre ale Jandarmeriei Române, după ce au fost declaraţi admişi la examenele desfăşurate în sesiunea  ianuarie 2018.

Pentru sesiunea din această vară sunt disponibile 60 de locuri la Academia de Poliţia „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti şi alte 700 la şcolile de subofiţeri. Pentru admiterea la academie cererile de înscriere se depun până în 25 mai, în timp ce la şcolile de subofiţeri data limită de depunere a dosarelor este 15 iunie.

 

Leave a Comment