Peste 20 de infracţiuni în minivacanţa de 1 Decembrie

Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanţa de 1 Decembrie, poliţiştii au acţionat în tot județul, în locurile unde au avut loc manifestări publice, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi județene, pentru evitarea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi pentru diminuarea riscului rutier. Astfel, în perioada 30 noiembrie -2 decembrie, poliţiştii au intervenit la 69 de evenimente, dintre care 54 sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112 și au prins în flagrant patru persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

În perioada de referință au fost constatate 21 de infracţiuni, dintre care cinci contra persoanei, 10 contra patrimoniului și șase la regimul siguranței rutiere. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 327 de sancţiuni, cele mai multe fiind la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991. Valoarea totală a sancțiunilor este de aproape 75.000 lei, mai arată sursa citată.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 276 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 114 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, diferența au constituit alte abateri.
Totodată, poliţiştii au retras șase certificate de înmatriculare şi au reţinut 12 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, patru pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

Alte articole

One Thought to “Peste 20 de infracţiuni în minivacanţa de 1 Decembrie”

 1. Desteptarea ! pentru POLITIA ROMANA !

  Aveti conducere nou, formata din tineri ! Aratati/dovediti ca sunteti mai buni decat „moastele sfinte” dinaintea voastra ! Nu incepeti si voi sa mancati acelasi „rahat” ca si fosti sefi !
  Este pacat ca Politia Romana, in frunte cu conducerea noua de la IJP Salaj si de la Politia Municipala Zalau, nu isi „recomanda” sa porneasca odata si RADARELE FIXE DIN ZALAU !!!!!
  Cel putin pe unicul boulevard din Zalau, am avea o circulatie mai linistita ! Si toti smecherii, indifferent cine sunt, ! ar fi sanctionati !!!
  Legat de smecheri/bizoni/protejatii politic:
  p.s. Cine e noua „doamna de fier” din Zalau, care a lasat o lista cu nr. de masini „protejate” la Seful Politiei Rutiere ?!?!? Scuze ! Este un subiect SENSIBIL ?!?! Sper ca politistul de la rutiera, care avea lista la mana,, o sa se tina de cuvant si o sa „vaneze” in mod special acele masini !!!! Ar fi interesant sa o faca cineva publica, sa stim si noi, prostimea, sa ne dam la o parte cand le vedem in traffic (:

Leave a Comment