O contabilă din Zalău, trimisă după gratii pentru trafic de influenţă şi înşelăciune

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au menţinut, marţi, decizia instanţei sălăjene prin care contabila Florica Pop, din Zalău, a fost condamnată, la final de 2015, la un an şi cinci luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Potrivit procurorilor sălăjeni, inculpata, în vârstă de 55 de ani, a pretins şi a primit suma de 1.000 de lei de la un denunţător, asociat unic al unei societăţi comerciale, aflată în procedură de reorganizare judiciară. Femeia l-a lăsat să creadă că are influenţă asupra directorului Sucursalei CEC Bank Zalău, pentru a-l determina să-i aprobe un credit de refinanţare pentru societatea comercială respectivă.
Întrucât contabila avea o condamnare anterioară, de trei ani de închisoare cu suspendare, sentinţa pronunţată la Cluj a revocat beneficiul suspendării, astfel că inculpata va fi nevoită să stea după gratii patru ani şi cinci luni. Decizia Curţii de Apel Cluj este definitivă.
Pedeapsa mai veche fusese aplicată în 2013, când contabila a fost găsită vinovată de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi de înşelăciune în formă continuată în defavoarea Bankpost.

Leave a Comment