Şimleuanul Nicolae Lapoş a fost numit la conducerea DSVSA Sălaj

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj are, începând de marţi – 15 martie, un nou director executiv. Este vorba despre medicul veterinar Nicolae Lapoş. Acesta a fost numit în funcţia precizată în baza unui ordin emis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), după ce titularul, directorul Mircea Martin, a fost suspendat fiind trimis în judecată de procurorii sălăjeni pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.
În vârstă de 58 de ani, Nicolae Lapoş şi-a finalizat studiile liceale la Liceul Agricol din Şimleu Silvaniei în anul 1977 şi a urmat, apoi, studiile Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti pe care le-a finalizat în anul 1984. După terminarea studiilor şi până în prezent a fost anjagat al a DSVSA Sălaj , ocupând diverse funcţii: medic primar veterinar în diferite circumscrpţii veterinare din Sălaj, Halmăşd, Sîg, Măierişte (1989-1999), medic veterinar primar, medic veterinar zonal – funcţionar public în perioada 1999-2002 şi medic veterinar igienist (2002-2016).
Reamintim cititorilor noştri că, până la numirea lui Nicolae Lapoş în funcţia de director executiv a DSVSA Sălaj, fotoliul de conducere fost a ocupat temporar de Mircea Lucian Cherteş – fost vicepreşedinte şi subsecretar de stat la ANSVSA, apoi director la Direcţia de Igienă şi Sănătate Publică, consilier superior la Biroul Identificarea Animalelor şi Înregistrarea Exploataţilor şi director la cabinetul preşedintelui ANSVSA. Acesta a ajuns la conducerea Direcţiei din Sălaj, după ce directorul Mircea Martin a fost detaşat temporar, la începutul lunii februarie 2016, pentru a perioadă de şase luni, la Bacău. Odată cu trimiterea în judecată a lui Martin de către procurorii sălăjeni şi suspendarea acestuia de drept din funcţia de director, ANSVSA a dispus numirea la conducerea DSVSA Sălaj a lui Nicolae Lapoş.

3 Thoughts to “Şimleuanul Nicolae Lapoş a fost numit la conducerea DSVSA Sălaj”

  1. Anonim

    Ciolos pune apropiatii sai exact ca si cu Bente la AFIR se platesc politele nu se mai tine de tehnocrati,Nicolae Lapoş este membru PNL.

  2. Anonim

    in sfarsit a ajuns lapos la valau ,si-a dorit atatat de mult.21

  3. Anonim

    Bente PSD,Lapos PNL =Ciolos USL

Leave a Comment