ISU Sălaj: “Ţurţurii – un pericol pentru viaţă şi bunuri”

 

Odată cu încălzirea vremii o atenție deosebită trebuie acordată la pericolul reprezentat de dezgheţul țurțurilor care, în cădere, pot pune în pericol viața și bunurile.
ISU Sălaj reamintește cetățenilor și operatorilor economici că au responsabilitatea legală de îndepărtare a țurțurilor formați la streșinile și jgheaburile imobilelor pe care le dețin sau administrează
Există pericolul ca prin desprindere să rănească oamenii și să distrugă bunuri materiale. Atunci când există risc iminent de cădere a țurțurilor formați la imobile, proprietarul/administratorul are obligația de a lua măsuri pentru avertizare și marcare a perimetrului expus riscurilor.
Intervenția pompierilor se poate realiza doar în situații speciale, atunci când sunt puse în pericol vieți și / sau se pot produce pagube materiale, iar înălțimea imobilelor sau condițiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acționeze în siguranța pentru îndepărtarea țurțurilor.
Persoanele fizice și juridice au obligația ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului, să curețe în maxim 24 h după încetarea ninsorii zăpada depusă și gheața formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde își desfășoară activitatea, a sediilor de firmă, a curților sau terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale
La imobilele în care la parter funcționează societăți comerciale sau prestatori de servicii, obligațiile menționate revin acestor unități pe timpul funcționării.

 

 

 

Leave a Comment