Zălăuanul Bogdan Pop, argint la Concursul Internaţional al Centrelor de Excelenţă

Aproximativ 200 de elevi s-au întrecut, la finele săptămânii trecute, în cadrul celei de-a doua ediţii a concursului centrelor de excelenţă Info(1) Cup. Competiţia a fost organizată de Centrul Județean de Excelență Prahova, în parteneriat cu centrele de profil din Olt, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Iasi, Brașov, Bistrița Năsăud, Timișoara şi Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești.
Proiectul a constat în două runde, una naţională, dedicată elevilor din clasele VI-XII, şcolarizaţi în centrele de excelenţă din România, şi una internaţională, care a beneficiat de participarea unor echipe reprezentantive din 23 de ţări. Comisiile științifice și tehnice au fost formate din elevi medaliați la Olimpiada Națională și Internațională de Informatică și absolvenți ai unor prestigioase universități din lume.

Sălajul a fost reprezentat de o echipă formată din 16 elevi ai Centrului Judeţean de Excelenţă, pregătiţi şi coordonaţi de către profesorul Florin Morar. La finalul primei runde, desfăşurată în 3 martie, 12 dintre sălăjenii înscrişi în competiţie s-au remarcat prin rezultatele deosebite: Bogdan Pop (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Silvania” Zalău) – premiul I, Dragoş Neghină (clasa a XI-a, CNS), Alex Pop (clasa a IX-a, CNS) şi Andrei Cotor (clasa a IX-a, CNS) – premiul III, Timotei Copaciu (clasa a XII-a, CNS), Alexandru Sîrbu (clasa a IX-a, CNS), Marin Ignat (clasa a XII-a, CNS), Darian Pop (clasa a XII-a, CNS), Shantih Hill (clasa a X-a, CNS), Andrei Ţurcaş (clasa a XI-a, CNS), Bogdan Văsc (clasa a XI-a, CNS) şi Andrei Vasil (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei) – menţiune.

La runda internaţională din 4 martie, la care s-au calificat primii opt elevi din fiecare centru judeţean, precum şi elevi din Belarus, Azerbaidjan, Bulgaria, Croaţia, Egipt, Finland, Franţa, Georgia, Grecia, Ungaria, Iran, Italia, Kazakhstan, Republica Moldova, Polonia, Rusia, Serbia, Suedia, Elveţia, Siria, Turkmenistan şi Ucraina, sălăjeanul Bogdan Pop a obţinut medalia de argint. „A fost un concurs greu, la care au participat cei mai buni elevi la informatică din toata ţara. Rezultatele judeţului Sălaj sunt deosebite, având în vedere că din cei 16 elevi participanţi, 12 au obţinut premii şi menţiuni. Se evidenţiază în mod deosebit elevul Bogdan Pop, care prin rezultatele sale a demonstrat încă o dată că secretul succesului este munca”, ne-a declarat profesorul Florin Morar.

Leave a Comment