ISU Sălaj îşi deschide porţile de Ziua Protecţiei Civile

Pentru a marca Ziua Protecţiei Civile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj organizează în această perioadă o serie de activităţi specifice. Un prim eveniment are loc vineri, 23 februarie, când pompierii de la subunităţile sălăjene participă la diferite compeţii sportive în cadrul „Cupei protecţiei civile” la minifotbal şi tenis de masă. În 27 şi 28 februarie, cei interesaţi (în special copiii din instituţiile de învăţământ din judeţ) vor putea admira tehnica de luptă a Inspectoratului, la „Zilele porţilor deschise”.

O altă manifestare este programată pentru miercuri, 28 februarie, când ISU „Porolissum” va organiza o serie de puncte de informare preventive în mai multe centre comerciale din municipiu, luna februarie fiind desemnată „Luna Protecţiei Civile”.
În 28 februarie 1933, Regele Carol al II-lea, prin “Înalt Decret Regal nr. 468″ a aprobat Regulamentul Apărării Contra Atacurilor Aeriene, ca o necesitate a protejării populaţiei civile, rezultată în urma efectelor devastatoare ale primului război mondial, constituind actul de naştere al Protecţiei Civile în România. Protecţia civilă avea ca scop limitarea efectelor bombardamentelor asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor.

Alte articole

Leave a Comment