Vacanțele polițiștilor, militarilor și personalului SRI vor fi decontate

 

Angajații cu statut special din instituțiile de apărare și securitate națională și personalul din Serviciul Român de Informații (SRI) ar putea beneficia în 2018 de decontarea vacanțelor în locul voucherelor, potrivit unui proiect legislativ votat miercuri de senatori. Pentru a se putea aplica, acesta trebuie să treacă și de votul Camerei Deputaților, să fie aprobat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial.

Bugetarii au dreptul la câte un voucher de vacanță anul acesta, însă pentru o serie de angajați cu statut special din instituțiile de apărare și securitate națională și pentru personalul din Serviciul Român de Informații (SRI) se va face decontarea serviciilor turistice, potrivit unui proiect normativ votat de Senat.

Aceștia nu vor primi vouchere, dar limita decontării va fi aceeași cu cea pentru voucherele de vacanță. Același proiect mai prevede și două majorări salariale pentru alte categorii de bugetari.

În loc să primească câte un voucher de vacanță anul acesta, pentru angajații din SRI se vor deconta serviciile turistice pe care le cumpără în România, în concediile de odihnă, în limita stabilită pentru tichetele de vacanță prin OUG nr. 8/2009, potrivit Proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 90/2017.

Folosirea decontării în locul acordării voucherelor de vacanță, ca în cazul tuturor celorlalți bugetari, e motivată de calitatea în care lucrează aceste persoane și faptul că, dacă ar primi câte un voucher, pe care e trecut numele și instituția unde se lucrează, ar însemna să se încalce secretul identității lor și al raportului de muncă, așa cum arată parlamentarii care au propus aceste amendamente.

Documentul a primit miercuri votul Senatului, dar Camera Deputaților e For decizional aici. Dacă și deputații votează propunerea, ea se va aplica numai după ce e aprobată de șeful statului și publicată în Monitorul Oficial.

Concret, asta înseamnă că acești angajați vor beneficia de decontare în 2018 în limita a 1.450 de lei, aceasta fiind limita prevăzută de OUG nr. 8/2009.

Alte articole

2 Thoughts to “Vacanțele polițiștilor, militarilor și personalului SRI vor fi decontate”

  1. Astia din Parlament sunt bolnavi cu capul!

    Pana cand le tot dati politistilor si SR-istilor salarii peste salarii, drepturi peste drepturi?
    Mai sunt si alti bugetari (profesori, medici, etc) si alti romani (mediul privat) in tara asta.
    Dar dupa mintea bolnava a unora aflati la putere (PSD, ALDE), unii cu drepturi, ceilalti numai cu obligatii (de a contribui la bunastarea primilor).

  2. Anonim

    Ăstora nu le ajung salariile sfidătoare şi pensiile speciale neruşinate. Vinovaţi sunt leprele de parlamentari, eu nu am fost la vot în 2016 dar, au fost tâmpiţii !

Leave a Comment