Incendiu de proporţii la o gospodărie din Marca-Huta

Gospodăria unui bărbat din cătunul Marca-Huta a fost în pericol după ce din una dintre anexe a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj, incendiul a izbucnit marţi, 5 decembrie, în jurul orei 14, în timp ce proprietarul nu era acasă, până la întoarcerea acestuia, flăcările căpătând amploare.

Bărbatul a sunat imediat la 112, la faţa locului intervenind un echipaj SMURD şi salvatorii de la Detaşamentul de pompieri Zalău. „Intervenţia forţelor profesioniste a fost îngreunată de calea de acces greu accesibilă ce a dus la imposibilitatea autospecialelor de a ajunge la faţa locului, pompierii fiind nevoiţi să parcurgă pe jos aproximativ un kilometru cu mijloacele de primă intervenţie”, au precizat oficialii ISU Sălaj. Astfel, autorităţile locale au pus la dispoziţia pompierilor două tractoare care au tractat o cisternă încărcată cu apă, salvatorii au cărat o motopompă transportabilă, lopeţi şi furtune, în timp ce vecinii au sărit în ajutor cu butoaie de 200 de litri pline cu apă, duse cu tractorul.

Cauza incendiului a fost un scurt circuit produs la un cablu defect, flăcările mistuind grajdul de animale şi un şopron, precum şi o mare parte din bunurile depozitate în ea: cinci tone de plante furajere, o tonă de cereale, o circulă şi o moară electrică; focul a ucis şi unul dintre viţeii din grajd.

După cum susţin cei de la ISU, pagubele incendiului putea fi mult mai mari dacă proprietarul ar fi ajuns acasă mai târziu, în condiţiile în care flăcările se exinseseră la acoperişul bucătăriei de vară şi ameninţau casa.

Leave a Comment