In memoriam Pompiliu Ceaca

Asociația Jurnaliștilor din Sălaj este alături de familia îndoliată la dispariția fizică, prea devreme, a celui care a fost ing. Pompiliu Ceaca, președintele Uniunii Județene Sindicale Cartel Alfa filiala Sălaj (10 martie 1958 – 25 mai 2018)

A murit un prieten, un om generos, implicat în reconstrucția social-economică postdecembristă a județului Sălaj, un lider sindical devotat și un bun manager. Dispariția sa lasă un gol ce e greu de crezut că va putea fi umplut în mișcarea sindicală nu numai din județul nostru.

• S-a născut în 10 martie 1958 în satul Ceaca, comuna Zalha, județul Sălaj.
• Dupa absolvirea liceului la Dej, a urmat Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. În timpul facultății a început să cocheteze cu teatrul, fiind în același timp pasionat de poezie și de literatură.
• În anul 1982 a fost repartizat la Zalău, la Întreprinderea de Țevi, unde a lucrat ca inginer. Și-a urmat și la Zalău pasiunea și a jucat în diverse spectacole de teatru.
• În anul 1983 s-a căsătorit cu Viorica și împreună au doi băieți: Călin și Vlad.
• În anul 1990 a preluat primele responsabilități sindicale la Întreprinderea de Țevi, iar în anul 1993 a devenit Președintele Uniunii Județene Sindicale Cartel Alfa, filiala Sălaj, funcție pe care a ocupat-o până la dispariția sa fizică.
• În paralel cu munca sindicală a înființat în 1996 Fundația pentru Dezvoltare Socială și Economică Zalău (FDSE Zalău), în cadrul căreia a ocupat funcția de director executiv.
• De numele lui Pompiliu Ceaca se leagă multe proiecte de dezvoltare economică și socială și combatere a șomajului în județul Sălaj, precum și în Regiunile de Nord Vest și Centru. A fost un lider sindical devotat și un bun manager. A crezut în dreptatea socială și a militat pentru o viață mai bună a membrilor de sindicat din județul Sălaj. Până în ultima clipă a vieții s-a dedicat celor două funcții și familiei.

Leave a Comment