Electrocasnice noi pentru aparatura veche

Electrocasnice noi pentru aparatura vecheSalajenii se pot debarasa sambata de deseurile electronice. Cea de-a treia actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice din acest an la nivelul judetului Salaj se inscrie in cadrul campaniei Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!.

Activitatea este organizata de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, in parteneriat cu Primaria Zalau si firmele Candy si Philips. In 19 noiembrie, de la ora 11, in Zalau, Ortelec si Criseni, se vor deschide puncte provizorii de colectare, care vor functiona pana la ora 17. Astfel, la Zalau deseurile electronice vor fi preluate la Piata Agroalimentara Dumbrava Nord, in Cartierul Porolissum (langa statia de carburanti Petrom), in Cartierul Bradet (magazin Codiflor) si in Cartierul Dumbrava (langa statia de carburanti Inserco). In Ortelec, echipamentele electrice si electronice vor fi colectate pe str. Moigradului, langa scoala, iar pentru locuitorii din Criseni, va fi deschis un punct de preluare a deseurilor la Gara Zalau Nord, la iesirea spre Criseni.

Pentru preluarea gratuita de la domiciliu a echipamentelor electrice sau electronice voluminoase, zalauanii pot apela numarul de telefon 0720.811.640, pana sambata, 19 noiembrie, intre orele 10-17.

Participantii la actiunea de colectare organizata de Asociatia RoRec vor fi inscrisi la tragerea la sorti cu premii oferite de catre partenerii Candy si Philips. Premiile constau in cinci aspiratoare, zece cuptoare cu microunde si zece roboti de bucatarie. Tragerea la sorti si premierea voluntarilor se va desfasura luni, 21 noiembrie, la Primaria Zalau, de la ora 12.

Reiteram faptul ca in Salaj, campania Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare! a debutat in 7 mai 2011, la Zalau, cand au fost colectate 3,08 tone de deseuri elecronice. La a doua actiune de acest gen, din 30 iulie, s-au strans 4,5 tone de echipamente electrice si electronice defecte. La nivel national, Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec a derulat, de la mijlocul lunii martie, peste 200 de actiuni de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, in peste 600 de localitati, adunand peste 930 de tone de aparatura electrocasnica defecta.

Alte articole

Leave a Comment