Dosarul devalizării Elcond a ajuns pe masă judecătorilor zălăuani

 

Horia Simu, Ghiorghe Avasilichioaei şi Radu-Cristian Ardelean au fost trimişi în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj pentru sâvârşirea infracţiunii de gestiune frauduloasă, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în fapt s-a reţinut că, în cursul anului 2004, inculpaţii  Horia Simu, Avasilichioaei Ghiorghe şi Ardelean Radu-Cristian au acţionat concertat, în urma unei înţelegeri prealabile şi prin această modalitate au transferat activele către SC Cuprom SA Bucureşti şi SC Nordexo Manufacturing SRL Bucureşti unde inculpaţii aveau interese, scopul fiind de a dobândi foloase materiale pentru aceste societăţi. “Astfel, inculpatul Avasilichioaei Ghiorghe, în calitate de director general al SC Elcond SA Zalău, calitate în care a administrat bunurile acestei societăţi, prin încheierea contractului de împrumut din data de 1 august 2004, care era un contract fictiv, urmat de încheierea convenţiilor de dare în plată cu inculpatul Ardelean Radu-Cristian, care deţinea la momentul respectiv funcţia de preşedinte AGA, calitate în care l-a împuternicit pe inculpatul Avasilichioaie Ghiorghe să încheie contracte cu SC Cuprom SA, la care preşedinte AGA era inculpatul Simu Horia, acesta din urmă deţinând şi funcţia de reprezentant legal al SC Nordexo ManufacturingSRL Bucureşti, administrator al SC Elcond SA, au transferat activele SC Elcond SA Zalău către SC Cuprom SA Bucureşti, valoarea acestora fiind de 24.230.432,70 lei Ron la valoarea din anul 2004 (rata inflaţiei pentru perioada 2004-2015 este de 63,5 la sută)”, se arată în comunicatul remis Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Totodată prin acţiunile inculpaţilor Simu Horia, Avasilichioaei Ghiorghe şi Ardelean Radu-Cristian a fost vândut, în anul 2004, activul aparţinând SC Elcond SA denumit “Locuinţă de serviciu” către SC Nordexo Manufacturing SRL, unde administrator unic era inculpatul Simu Horia. Acesta din urmă, în calitate de administrator unic al SC Nordexo Manufacturing SRL Bucureşti, care era administrator al SC Elcond SA în perioada 23 octombrie 2003- 28 februarie 2005 şi inculpatul Avasilichioaei Ghiorghe, în calitate de administrator unic al SCElcond SA, din data de 28 februarie 2005 până la data de 16.februarie 2006, nu au efectuat demersurile necesare pentru încasarea creanţei de 6.463.897,57 lei Ron (64.638.975.700 lei Rol) pe care SC Elcond SA Zalău o avea de încasat de la SC Phoenix SA Baia Mare, fapt pentru care aceasta s-a prescris şi a fost trecută în contabilitate la pierderi din creanţe la data de 14.12.2007. Numărul persoanelor vătămate, respectiv a foştilor acţionari ai SC Elcond Zalău este de 7.107 de persoane. Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare, Judecătoriei Zalău.

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

One Thought to “Dosarul devalizării Elcond a ajuns pe masă judecătorilor zălăuani”

  1. Nelu

    Duhul otrăvit al „revoluţiei române” a ras definitiv Emailaţii, 2.000 sălăjeni şi-au pierdut locul de muncă. Totuşi îi felicităm pe procurorii Parchetului sălăjan că au început să trimităî în judecată pe primii bandiţi. Aşteptăm să extindă ancheta şi la Armătura, cealaltă întreprindere fanion a industriei sălăjene distrusă, chiar dacă porcu de Patriciu a binevoit să crape, mai sunt şi alţii !

Leave a Comment