DJ Rihno&Silvia canta la Zilele Zalaului

DJ Rihno&Silvia canta la Zilele Zalaului

Cea de-a VII-a editie a Festivalului Roman Zalau Porolissum va avea loc in paralel cu Zilele Zalaului, asa cum salajenii s-au obisnuit deja, perioada de desfasurare a evenimentului fiind week-end-ul 29 – 31 iulie.

Astfel, Zilele Zalaului vor fi sarbatorite inca de vineri, cand administratia municipala va organiza, in intervalul orar 17-19, un spectacol la Palatul Copiilor, dedicat celor mai mici dintre locuitorii orasului. Pentru adulti, incepand cu ora 9 dimineata si pana seara, la ora 20, vor evolua Reuniunea Corala „Camerta Academica Porolisenssis”, Cvartetul Artist, Menestrelii, orchestra de muzica populara si solistii Liceului de Arta „Ioan Sima” din municipiu.

Sambata, programul Zilelor Zalaului va fi deschis de Fanfara „Promenada” (in fata Primariei Zalau, n.r.), iar apoi va avea loc o sedinta festiva in sala Avram Iancu a administratiei locale, in care se vor acorda premii si distinctii si vor fi serbate cuplurile care implinesc 50 de ani de mariaj. Seara va fi rezervata concertelor de muzica usoara, pe scena din centrul orasului urmand sa fie prezente trupele Like Chocolate, DJ Rihno&Silvia, VH2, concerte urmate de un foc de artificii (23.30, lansare de pe Hotelul Porolissum, n.r.). In cea de-a treia zi a evenimentului, sunt invitati la spectacol iubitorii de folclor. Mai intai, publicul va putea urmari parada portului popular, apoi dupa un moment in care se vor trage la sorti castigatorii campaniei de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice ROREC, vor urma o serie de artisti si ansambluri de muzica si dansuri populare: Ansamblul „Socacitele”, din Mesesenii de Jos, Formatia de dansuri maghiare „Terbete” a Casei Municipale de Cultura, Ansamblul Folcloric de Copii si Tineret „Columna”, Ansamblul Artistic „Porolissum” si solistii vocali Vlad Blaga, Vicentiu Pop, Alexandra Iacob, Razvan Mesesan, Ioana Lazar, Paul Morar, Daniela Stoica, Alex si Alexandra Chira, Vladuta Lupau (toti copii, n.r.), Marius Pacurar, Aurora Moga Popovici, Rodica Pop Seling, Vasile Coca, Ileana Domuta Mastan, Leontin Ciucur, Valeria si Traian Ilea, Petrica si Maria Orza, Mariana Anghel, Florica Tomioaga si Cosmin Marta.

Pentru Festivalul Roman – care va avea loc sambata, organizatorii au pregatit o defilare a unui alai de nunta, pe traseul: Primaria Municipiului Zalau – Bulevardul Mihai Viteazul – Strada 9 Mai (prin fata Scenei) – prin spatele Institutiei Prefectului Salaj – strada Unirii – curtea Colegiului National „Silvania” – Gradina colegiului respectiv. In aceasta ultima locatie se vor desfasura si un ritual de nunta romana, dansuri antice cu Nimfele Dacice, spectacolul „Viespe si Balaur”, cu Luptatorii de la Porolissum si Trupa Cohors a III-a campestris a Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, demonstratii de lupta cu Savaria Legio Egyesulet Szombathely, o Scoala de gladiatori cu „Virtus Antiqua”, un concurs pentru micii arheologi (se vor putea inscrie copiii cu varsta de pana la 10 ani; inscrierea se va face la fata locului, n.r.) si o parada a costumelor istorice, pe traseul: Primaria Municipiului Zalau – Bulevardul Mihai Viteazul – Zahana – (intoarcere) – Bulevardul Mihai Viteazul – Primarie.

Indragostitii, indiferent de varsta, se vor putea casatori in stil roman, pe tot parcursul zilei.

Alte articole

Leave a Comment