Comercianţi “falşi” în Piaţa Agroalimentară Zalău

Comercianţi “falşi” în Piaţa Agroalimentară Zalău

Nu mai puţin de 12 comercianţi care-şi desfăşurau activitatea în Piaţa Agroalimentară din Zalău au fost sancţionaţi contravenţional, în cursul zilei de miercuri, de către agenţii de siguranţă publică. Aceştia au fost prinşi că nu deţin certificat de producător pentru marfa vândută.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că acţiunea derulată de agenţii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău s-a desfăşurat pe linia respectării prevederilor HG nr. 661 din 12.07.2001, modificată, privind eliberarea certificatului de producător. Cu această ocazie au fost identificate 12 persoane care efectuau acte de comerţ cu încălcarea legislaţiei, fără a deţine certificat de producător. De asemenea, şi administratorul pieţei a fost sancţionat contravenţional pentru neorganizarea acţiunilor de control şi neluarea de către acesta a măsurilor pentru îndepărtarea din piaţă a persoanelor care nu posedă certificat de producător. O altă persoană nu a putut prezenta acte de provenienţă pentru marfa expusă la vânzare, fiind sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, a menţionat purtătorul de cuvânt. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la aproximativ 9.000 de lei.

Alcoolizaţi pe două roţi

Doi sălăjeni în vârstă de 41 şi 65 de ani au fost răniţi, miercuri, după ce au căzut unul cu mopedul iar celălalt cu bicicleta. Ambii au fost, însă, sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Sălaj, unul dintre răniţi, Traian M., de 65 de ani, din localitatea Bădăcin, se deplasa cu o bicicletă între localităţile Bădăcin şi Ilişua când a pierdut controlul bicicletei, a părăsit partea carosabilă şi a căzut în şanţul din dreapta drumului, în direcţia sa de mers, suferind leziuni grave. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au stabilit că acesta consumase băuturi alcoolice, aparatul etilotest indicând o concentraţie alcoolică de 0,64 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Cealaltă victimă, Emanoil P., de 41 de ani, din localitatea Ileanda, în timp ce se deplasa cu un moped între localităţile Glod şi Ileanda a pierdut controlul ghidonului şi s-a răsturnat pe carosabil, suferind leziuni uşoare. Acesta consumase băuturi alcoolice, etilotestul indicând o concentraţie alcoolică de 0,52 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi, poliţiştii l-au oprit în trafic pe Adrian B., 26 de ani, din Zalău, în timp ce conducea un autoturism proprietate personală pe strada Simion Bărnuţiu din municipiu, având o îmbibaţie alcoolică de 0,54 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. Au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Pieton lovit de încărcătura unei autoutilitare

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a ajuns cu răni grave miercuri, în spital, după ce a fost accidentat de o autoutilitară. Mai exact, acesta se deplasa pe partea carosabilă când a fost lovit de încărcătura desprinsă dintr-un utilaj. Din datele Poliţiei Sălaj, accidentul s-a petrecut pe DN 1H, în localitatea Băbeni, când dintr-o autoutilitară marca Peugeot Boxer, condusă de Liviu O.P., de 45 de ani, din Chichişa, angajat al unei firme private din Zalău, s-a desprins un corp din încărcătura neasigurată corespunzător. Acesta a căzut pe tânăr de 26 de ani, care se deplasa în calitate de pieton pe carosabil pe partea dreaptă în direcţia de mers, accidentându-l grav.

Riscă închisoarea pentru contrabandă cu ţigări

Un tânăr de 21 de ani, din Zalău, riscă să stea cel puţin doi ani după gratii, după ce a fost prins în flagrant de către poliţiştii zălăuani, în cursul zilei de miercuri, în timp ce comercializa în zona Astralis ţigări netimbrate provenite din Ucraina. Andrei Ţ. avea asupra sa 580 de ţigarete marca VICEROY şi JIN LING. Ţigaretele şi banii găsiţi asupra tânărului au fost ridicaţi în vederea confiscării. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru fapte prevăzute şi sancţionate de art. 270, alin. 3, din Legea nr. 86/2006, privind codul vamal al României, riscând o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între doi şi şapte ani.

Alte articole

Leave a Comment