Formaţii de top la Zilele Şimleului

Formaţii de top la Zilele Şimleului

Sălăjenii sunt invitaţi, la acest sfârşit de săptămână, la cea de-a X-a ediţie a Zilelor Oraşului Şimleu Silvaniei.

Pentru acest an, administraţia locală a luat decizia ca Zilele Oraşului să fie marcate într-un mod deosebit, având în vedere că Şimleul împlineşte 760 de ani de atestare documentară. „În plus, organizăm evenimentul la cererea populaţiei, şimleuanii exprimându-şi dorinţa ca în acest an Zilele oraşului să fie marcate. Doresc ca şi în acest an,manifestarea să fie pe placul a cât mai multor locuitori şi sper să avem parte de vreme bună”, a spus Septimiu Ţurcaş.

Potrivit sursei citate, evenimentul va fi deschis sâmbătă, la ora 13, cu primirea invitaţilor şi cu un cuvânt de deschidere, la sediul Primăriei, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, precum şi a reprezentanţilor autorităţilor locale din oraşele înfrăţite cu Şimleul. Seara primei zile va fi rezervată concertelor de muzică uşoară. Acestea vor începe la ora 17, pe scenă urmând să urce una dintre cele mai cunoscute formaţii de pop-rock din România – Direcţia 5, dar şi trupa Bosquito, formaţia de muzică uşoară Whisper a Casei de Cultură Orăşeneşti Şimleu, iar în final participanţii la eveniment se vor distra cu Hi-Q. Şirul spectacolelor de muzică uşoară va fi încheiat cu un grandios foc de artificii.

„La fântâna dorului”

Week-end-ul înseamnă şi muzică populară, Zilele Oraşului fiind dublate de cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru românii de pretutindeni „La fântâna dorului”, devenit deja o tradiţie pentru Şimleu.

Manifestarea folclorică este finanţată de Guvernul Romaniei – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj, în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă Sălaj, Primăria oraşului Şimleu Silvaniei, Asociaţia Culturală „La Fântâna Dorului” şi Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei. Pentru ediţia din acest an şi-au anunţat participarea 350 de persoane din Ucraina, Serbia, Republica Moldova şi România, din ţară participând ansambluri artistice din judeţele: Maramureş, Olt, Cluj, Satu Mare şi Sălaj.

Pe parcursul manifestării se vor organiza mai multe acţiuni: spectacole se vor desfăşura la Băile Boghiş şi în localitatea Zăuan, sâmbătă, iar duminică – la Ip şi Şimleu Silvaniei, unde va avea loc şi parada portului, cântecului şi jocului popular românesc. Acest moment va începe la ora 14.30 şi se va desfăşura pe traseul: Clubul Copiilor – Strada 1 Decembrie 1918 – Parcul Mare – Strada Ion Creangă – Scena de pe Podul Nou, urmând ca de la ora 15.30 să înceapă spectacolul pe scena amplasată pe Podul Nou.

Artiştii invitaţi sunt Veta Biriş, Liviu şi Antonela Buţiu, Alexandra Chira, Vlăduţa Lupău, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu, precum şi Ansamblul „Porolissum” din Zalău.

Tot în cadrul Zilelor Oraşului vor fi organizate competiţii de şah şi mini-fotbal.

Alte articole

Leave a Comment