Clujean prins băut la volan

Un bărbat în vârstă de 29 de ani din judeţul Cluj a fost prins în trafic joi, 4 ianuarie, pe DJ 108N, în localitatea Mesteacăn, în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferul a fost condus la Centrul Medical Hida pentru recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Oamenii legii trag un nou semnal de alarmă cu privire la pericolele la care se expun cei care urcă beți la volan: Cei care conduc cu alcoolemie peste limita legală riscă să facă închisoare, permisul de conducere le va fi anulat. Condusul în stare de ebrietate crește în mod dramatic probabilitatea de a ucide, de a lăsa cu sechele pentru toată viața sau de a răni un alt partener de trafic sau pieton”. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în cursul anului 2017, poliţiştii sălăjeni au constat 186 de astfel de infracţiuni şi au aplicat 298 de sancțiuni contravenționale.

Leave a Comment