Cinci şoferi, „premiaţi” cu dosare penale

Cinci conducători auto s-au ales cu dosare de cercetare penală, în doar două zile, după ce au fost prinşi de oamenii legii săvârşind abateri de la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Sălaj. Astfel, luni dimineaţa, la ora 7.30, poliţiştii rutieri din Şimleu Silvaniei l-au depistat în trafic, pe strada Partizanilor, pe F. Levente, de 31 de ani, din Cehu Silvaniei, care conducea o autoutilitară, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,51 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat. În acest caz au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
În aceeaşi zi, la ora 14.32, poliţiştii din Hereclean au identificat în trafic un autoturism la volanul căruia se afla Ioan V., de 36 ani, din Zalău. Acesta tracta un autoturism neînmatriculat, condus de Victor M., de 29 de ani, din Zalău, pe DN 1F, în direcţia Hereclean – Zalău.
La aproximativ aceeaşi oră, poliţiştii din Mirşid l-au oprit în trafic, pe DN 1H, pe Daniel D., de 34 de ani, din Someş Odorhei, care conducea un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu. În urma verificării autorizaţiei, poliţiştii au constatat că aceasta era expirată. În ambele cazuri, au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.
În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri au identificat în trafic un autovehicul care avea aplicate, în locurile special destinate, plăcuţele cu număr de înmatriculare provizoriu. Verificând numărul în bazele de date, poliţiştii au constatat că acesta fusese atribuit unui alt autoturism. Conducătorul auto Florică D., de 39 de ani, din Braşov, este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
În data de 12 februarie, la ora 16.45, poliţiştii din Băbeni au identificat în trafic, pe DN 1H, în localitatea Ciocmani, un autoturism înmatriculat în Spania, condus de Nicolae I., de 35 de ani, din localitate. Poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto actul de identitate şi permisul de conducere, ocazie cu care au constatat că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie. Şoferul este cercetat petru conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană ce nu are permis de conducere.
M. O.

Alte articole

Leave a Comment