Chiar dacă şi-au recunoscut vinovăţia, Medicul Vaneta Glodan şi asistenta sa nu scapă de urmărirea penală

Judecătorii zălăuani au respins pentru a doua oară acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj cu medicul de familie Vaneta Glodan şi cu asistenta Codruţa Mureşan, ambele acuzate de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată. Ca urmare, instanţa a decis să trimită dosarul procurorilor sălăjeni, în vederea continuării urmăririi penale. Procurorii vor face apel, ne-a declarat Pompilia Stana, purtătorul de cuvânt al Parchetului.
Femeie au intrat în vizorul anchetatorilor în 2013, în urma denunţului formulat de către o pacientă, care a descoperit în fişa sa medicală diagnostice şi consultaţii nereale, dar şi reţete de care nu a beneficiat vreodată. Cercetările au scos la iveală că în perioada ianuarie 2009-martie 2013, asistenta au emis 345 de reţete medicale false în numele a 45 de pacienţi (minori, elevi şi tineri cu vârste de până în 26 de ani, care au dreptul, prin lege, la medicamente compensate integral), în timp ce medicul le-a semnat şi parafat, fără să fi făcut vreun consult de specialitate. Prejudiciul astfel creat a fost estimat la 33.000 de lei.
În timpul cercetării penale, cele două au făcut o înţelegere cu procurorii. Inculpatele şi-au recunoscut vinovăţia, şi au negociat o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. În noiembrie 2014, acordul de recunoaştere a vinovăţiei nu a fost, însă, validat de către Judecătoria Zalău, instanţa intorcând dosarul la procurori. Apelul formulat la Curtea de Apel Cluj a fost respins ca nefondat.
La finele anului trecut, dosarul a revenit pe masa magistraţilor zălăuani, pentru ca zilele trecute, instanţa să dispună, din nou, continuarea urmăririi penale.

Leave a Comment