Amenajarea mini-rezervației de zimbri din Jibou a ajuns la final

Lucrările de amenajare a mini-rezervației de zimbri de la Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou au ajuns la final. Mai multe exemplare de zimbru vor ajunge aici în perioada imediat următoare.

Directorul Centrului de Cercetări Biologice al Grădinii Botanice „Vasile Fati”, cercetătorul Cosmin Sicora, a declarat pentru Magazin Sălăjean că sunt două sau trei exemplare de zimbru care vor fi aduse la Jibou cel mai probabil de la Ocolul Silvic Bucșani. Potrivit lui Cosmin Sicora, se are în vedere ca nucleul de zimbri să fie unul amestecat genetic astfel încât să nu existe probleme de consangvinizare. Cercetătorii jibouani speră că animalele se vor simți bine în locul special amenajat pentru ele la Jibou și se vor înmulți, proiectul făcând parte dintr-un demers național de protejare și creștere a efectivelor de zimbri.
Sursa foto: Wikipedia

One Thought to “Amenajarea mini-rezervației de zimbri din Jibou a ajuns la final”

  1. […] Lucrările de amenajare a mini-rezervației de zimbri de la Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou au ajuns la final. Mai multe exemplare de zimbru vor ajunge aici în perioada imediat următoare. Directorul Centrului de Cercetări Biologice al Grădinii Botanice „Vasile Fati”, cercetătorul Cosmin Sicora, a declarat pentru Magazin Sălăjean că sunt două sau trei exemplare de zimbru care vor fi aduse la Jibou cel mai probabil de la Ocolul Silvic Bucșani. Potrivit lui Cosmin Sicora, se are în vedere ca nucleul de zimbri să fie unul amestecat genetic astfel încât… Citeste mai mult […]

Leave a Comment