Seceta continuă să afecteze Sălajul

Nivelul apei pe principalele râuri și pârâuri din Sălaj se menține în continuare scăzut chiar dacă a plouat în ultimele zile. Apa a scăzut îngrijorător pe multe văi din județ și este furnizată cu întreruperi mari în mai multe zone din județ, mai ales acolo unde izvoarele locale au secat.

Potrivit autorităților, debitele si nivelurile cursurilor de apă din arealul Someș-Tisa se situează sub valorile normale pentru această perioadă, cele mai mici valori înregistrându-se pe râurile din bazinele hidrografice Tur, Crasna, Lăpuş, Iza și pe afluenții din bazinul inferior al Someșului. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, în prezent este asigurat necesarul de apă brută fără restricții pentru toți beneficiarii care dispun de sisteme de alimentare cu apă în regim centralizat din cele cinci județe arondate: Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj. Probleme sunt în sate unde apa este asigurată din foraje locale, multe izvoare secând în ultimele săptămâni.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Seceta continuă să afecteze Sălajul”

  1. […] Nivelul apei pe principalele râuri și pârâuri din Sălaj se menține în continuare scăzut chiar dacă a plouat în ultimele zile. Apa a scăzut îngrijorător pe multe văi din județ și este furnizată cu întreruperi mari în mai multe zone din județ, mai ales acolo unde izvoarele locale au secat. Potrivit autorităților, debitele si nivelurile cursurilor de apă din arealul Someș-Tisa se situează sub valorile normale pentru această perioadă, cele mai mici valori înregistrându-se pe râurile din bazinele hidrografice Tur, Crasna, Lăpuş, Iza și pe afluenții din bazinul inferior al… Citeste mai mult […]

Leave a Comment