Ambulantele SMURD au ajuns in Salaj

Ambulantele SMURD au ajuns in SalajCele trei ambulante care vor functiona in cadrul Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) au ajuns, sambata, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj. Potrivit purtatorului de cuvant al unitatii, Lucian Jacodi, ambulantele urmeaza a fi distribuite catre Detasamentul de pompieri Zalau si Garzile de interventie Ileanda si Nusfalau.

Pentru punerea in functiune a SMURD, un numar de 62 de cadre au fost instruite ca paramedici la centrele de pregatire ale Ministerului Administratiei si Internelor, in acordarea primului ajutor. De asemenea, a fost amenajat un spatiu corespunzator destinat personalului din cadrul serviciului si un garaj pentru ambulanta la sediul inspectoratului.

Autospecialele de tip B au fost achizitionate prin Programul Operational Regional al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Transilvania de Nord. Pe langa acestea, pompierii salajeni urmeaza a primi alte doua ambulante prin programul Ministerului Sanatatii.

Salajul se numara printre putinele judete din tara care nu are operationalizat acest serviciu. Astfel, odata cu receptia celor trei ambulante si cu finalizarea procedurilor de acreditare a tuturor documentelor necesare este posibil ca, pana la sfarsitul acestui an, judetul Salaj sa beneficieze de SMURD.

Alte articole

Leave a Comment